Granenmarkt 2021

tarwe - agri

Inside Granen

Tarweprijs van 300 euro ligt binnen handbereik

Dinsdag 2 november heeft het decembercontract voor tarwe op de termijnmarkt Matif het prijsrecord uit 2008 gebroken met een piekprijs van €297 per ton baktarwe. Daarmee komt het niveau van €300 per ton binnen handbereik. Een zeldzaam moment voor de Europese granennotering.
2 November 2021
akkerbouw winter tarweveld graanveld tarwe - agri graan - agri

Inside Granen

Hoe ver kan de tarweprijs nog stijgen?

De tarwemarkt blijft vriend en vijand verbazen. Hordes worden probleemloos genomen als het gaat om de prijsvorming. Inmiddels is ook de horde van €290 per ton genomen en daarmee voelt ook het niveau van €300 niet ver weg. Raakt de markt zonder stoom of stoot hij door naar nieuwe hoogtes?
1 November 2021

Marktflits Granen

Tarwemarkt voelt steeds vaster aan

De termijnmarkt voor tarwe in Parijs en Chicago bevindt zich in de territoria van 2012 en 2008 qua prijsniveau. Ook bij koersen boven de €280 per ton krijgt de notering nog geen hoogtevrees. Hoe veel verder kan de prijs nog stijgen?
1 November 2021
euro tarwe - agri

Inside Granen

Ag-inflatie doorberekend in graanprijzen

Een forse stijging van de teeltkosten zorgt ervoor dat deze onvermijdelijk wordt doorberekend in de verkoopprijzen van granen als maïs en tarwe. Het is één van de drijvende krachten achter de stijgende noteringen. Een onverminderde vraag is een ander, al ontstaan er wel kleine breukjes.
25 Oktober 2021

Marktflits Granen

Termijnmarkt tarwe stoot door naar 280 euro

Vrijdag 22 oktober sloot het tarwecontract op de Matif op 280 euro per ton. De hoogste prijs sinds november 2012, die daarna de daling inzette. Op dit moment is de termijnmarkt echter nog niet aan het inboeten in kracht. De hogere inputkosten voor het komend seizoen spelen een belangrijke rol in de stijgende prijs.
25 Oktober 2021
haven logistiek tarwe - agri graan - agri

Inside Granen&Grondstof

Levering grondstoffen voor voer in gevaar

De beschikbaarheid van veevoergrondstoffen staat zwaar onder druk. De bottleneck is om het product van A naar B te krijgen. Er zijn simpelweg te weinig chauffeurs om bulkauto’s te besturen, maar dat is niet het enige. Diverse veevoerbedrijven trekken aan de bel. “Het is code oranje.”
22 Oktober 2021
supermarkt Albert Heijn brood

Inside Granen&Grondstof

Dure tarwe klinkt door in voedselprijzen

Het fundament onder de tarwenoteringen blijft stevig. Het aanhoudend hoge prijsniveau voor tarwe klinkt ook door in de voedselprijzen. Onder andere in het Midden-Oosten wordt dit in de portemonnee gevoeld. Egypte cancelde een nieuwe koopronde. Naar eigen zeggen vanwege de prijs. Doet deze beweging het tij keren?
22 Oktober 2021

Marktflits Granen

Tarweprijs is nu gelijk aan 2012

De Europese termijnmarkt voor tarwe heeft afgelopen week een flinke sprong gemaakt. De prijs van tarwe was sinds 2012 niet zo hoog. Ook in de VS liggen de koersen hoger. Ondertussen komt het €300 prijsniveau steeds dichterbij.
18 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden