Melk

Hochwald Peter Stahl

Nieuws Melk

Duitse zuivel zonder gas binnen 3 dagen plat

Dichtdraaien van de Russische gaskraan zonder een alternatief zou catastrofaal zijn voor de Duitse zuivelindustrie. De keten zou binnen drie dagen plat liggen, wat ook voor de melkveehouderij en de retail een ramp zou zijn.
11 April 2022

Analyse melk

Vloeibare zuivel tegen seizoenstrend in omhoog

De rally op de zuivelmarkt blijft doorzetten. De boter en melkpoederprijzen lopen hard op en dat biedt tevens ruimte voor de vloeibare noteringen om stappen te zetten. Marktredacteur Wouter Baan bespreekt de laatste ontwikkelingen.
10 Maart 2022
winter koeien Verenigde Staten

Achtergrond Melk

Deze melkveebedrijven in VS zijn het meest efficiënt

De melkveebedrijven in de Verenigde Staten met duizend tot drieduizend koeien zijn het meest efficiënt qua melkproductie. Zij profiteren het beste van alle bestaande schaalvoordelen en de technische vooruitgang. Zodoende doen zij doen het ook beter dan nóg grotere bedrijven.
22 Februari 2022
melken koeien

Nieuws Melk

Milk Trading Company-leden blijven bijstorten

Deelnemers in de Milk Trading Company hebben door de sterk en snel gestegen melkprijzen nu een aantal verliesmaanden achter de rug. Maanden waarin ze moesten bijstorten, aldus de MTC. Die situatie kan nog even blijven aanhouden.
21 Januari 2022
melkveebedrijf koeien weidegang Engeland UK

Nieuws Melk

Bijna elk Brits huishouden koopt zuivel en dit valt op

In Groot-Brittannië hebben de supermarkten vorig jaar 1,2% minder zuivel verkocht dan in topjaar 2020, maar dit kwam niet doordat veel kopers van zuivel afhaakten. Bijna alle Britten kochten zuivel. Gemiddeld werden vorig jaar wel iets kleinere volumes per klant gekocht, blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Kantar.
17 Januari 2022
melkveebedrijf koeien jongvee belgie

Nieuws Melk

Melkprijs LDA hoger dan Milcobel en A-ware

Coöperatie Laiterie des Ardennes (LDA) heeft de melkprijs voor december verhoogd en komt daarmee voor die maand boven Milcobel en Royal A-ware uit. Ook komt LDA op een hoger jaargemiddelde uit dan Milcobel.
14 Januari 2022
melk melken melkveebedrijf

Nieuws Melk

Pittige daling Nederlandse melkaanvoer in december

De Nederlandse melkaanvoer is in december 2021 iets verder opgelopen, maar over het hele jaar bezien blijft er een aanzienlijke achterstand ten opzichte van 2020. Dat blijkt uit de jongste aanvoergegeven van RVO.
12 Januari 2022
trekker kunstmest Gewastour zomer zaaiuien kunstmeststrooier Gewastour2020 zomer 2020

Nieuws Intro Melk & Voer inside

Intro Melk & Voer inside

2 December 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden