Wereldeconomie

Boerenbusiness

Opinie Han de Jong

Nederlandse arbeidsmarkt krap, hou China in de gaten

Nederlandse arbeidsmarkt is ongekend krap en blijft dat voorlopig. Het begrotingstekort in ons land valt zonder nieuw beleid volgend jaar fors terug. In de Verenigde Staten gaat de centrale bank Fed 'taperen'. En om in de gaten te houden: de Chinese economie koelt behoorlijk af. 
20 Augustus 2021
haven Rotterdam containers

Opinie Han de Jong

Nederlandse industrie veel sterker dan Duitse

De kracht van het mondiale economische herstel neemt af. Al eerder was duidelijk dat de Chinese conjunctuur aan vaart inboette, nu wordt geleidelijk helder dat de Delta-variant van het coronavirus een nieuwe remmende factor is.
14 Augustus 2021
tarweoogst china tarwe - agri graan - agri

Nieuws Economie

Amerikaanse boer vreest explosie van kostprijs

De euforie over de relatief hoge graanprijzen ebt weg onder Amerikaanse akkerbouwers. De graanprijzen blijven vooralsnog vrij hoog maar onder de boeren neemt angst voor sterk stijgende kosten en inflatie toe.
9 Augustus 2021
beurs

Opinie Han de Jong

Onze inflatie kiest andere richting dan rest wereld

Terwijl de inflatie ongeveer overal in de wereld oploopt, daalt de onze juist. Tenminste, als je naar de laatste cijfers kijkt. In de Verenigde Staten is de inflatie opgelopen tot boven de 5% en in de eurozone als geheel van 0,9% in januari tot 2,2% in juli. Maar in Nederland is de inflatie sinds januari juist gedaald: van 1,6% tot 1,4% in juli.
8 Augustus 2021
Boerenbusiness herstel

Opinie Han de Jong

Twijfel over groei, maar geen echte zorgen

U heeft mij een paar weken gemist. Ik ben niet alleen op vakantie geweest, ik heb ook een nieuwe heup gekregen en ben nu aan het revalideren. Elke dag een beetje beter, maar toch wel met vallen en opstaan – figuurlijk gesproken dan…
26 Juli 2021
Boerenbusiness

Opinie Han de Jong

Paniekaankopen bedrijven en oplopende inflatie

Het optimisme van Nederlandse industriële ondernemers is op recordhoogte, maar de vertraging van leveringen ook. Bedrijven doen paniekaankopen. In de eurozone staat de inflatie op 2%, maar door basiseffecten kan de inflatie makkelijk oplopen tot boven de 4%. En het aantal faillissementen en werklozen kan weleens meevallen als de coronasteun wordt beëindigd.
5 Juni 2021
koers

Opinie Han de Jong

Economisch herstel maakt grote sprongen voorwaats

Het Nederlands producentenvertrouwen is het hoogste in drie jaar. De forse stijging van de afzetprijzen van de Nederlandse industrie is wel sterk geconcentreerd. Legio vertrouwensindices maken een reuzensprong in mei en de investeringen van Amerikaanse bedrijven groeien stevig verder. De wekelijkse economische blik.
29 Mei 2021
economie

Opinie Han de Jong

Nederland wacht sterke groei in tweede kwartaal

De Nederlandse economie zat in een recessie in het eerste kwartaal van dit jaar. Inmiddels zijn we daar uit. De cijfers van het Bruto Binnenlands Product (BBP) in dit lopende tweede kwartaal zullen sterk zijn. De wereldhandel trekt verder aann, maar het Amerikaanse herstel verliest wat aan kracht.
22 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden