Deelnemers Gewastour 2021

Boerenbusiness Gewastour 2021

Gewastour Pieter Evenhuis

'Met Fontane ben je altijd aan de markt'

De Boerenbusiness Gewastour 2021 volgt dit jaar 10 percelen aardappelen van het ras Innovator verspreid over Nederland. Iedere week vragen we 1 aardappelteler naar het perceel, zijn keuzes en zijn visie. Deze week is dat Pieter Evenhuis, zijn bedrijf teelt ruim 400 hectare aardappelen en is gelegen in Giethoorn.
10 Juni 2021
Gewastour 2021 Jacco van Liere

Gewastour Jacco van Liere

'Elke kilo die wordt geteeld, heeft vandaag een baas'

De Boerenbusiness Gewastour 2021 volgt dit jaar 10 percelen aardappelen van het ras Innovator verspreid over Nederland. Iedere week vragen we 1 aardappelteler naar het perceel, zijn keuzes en zijn visie. Deze week is dat Jacco van Liere uit Dronten (Flevoland). Hij teelt naast consumptie- ook pootaardappelen en geeft een interessante kijk op zijn strategie.
20 Mei 2021
Gewastour 2021 Martijn Derikx

Gewastour Martijn Derikx

'Een uienproduct leveren wat een ander niet kan'

De Boerenbusiness Gewastour volgt dit jaar 8 percelen met gele zaaiuien in Nederland. Iedere week vragen wij een uienteler naar het perceel, zijn keuzes en visie. Deze week is dat akkerbouwer Martijn Derikx uit Ysselsteyn (Limburg). Naast zaaiuien teelt hij aardappelen, cichorei en pioenrozen.
6 Mei 2021
Boerenbusiness Gewastour 2021

Gewastour Daan Janssen

'Af land verkoop levert eigenlijk te weinig op'

De Boerenbusiness Gewastour 2021 volgt dit jaar 10 percelen aardappelen van het ras Innovator verspreid over Nederland. Iedere week vragen we 1 aardappelteler naar het perceel, zijn keuzes en zijn visie. Deze week is dat Daan Janssen, akkerbouwer in Mill en Sint Hubert.
30 April 2021
Gewastour 2021 Geert Jilissen

Gewastour Geert Jilissen

'Voor hoger saldo kom je al snel op uien uit'

De Boerenbusiness Gewastour volgt dit jaar 8 percelen met gele zaaiuien in Nederland. Iedere week vragen wij een uienteler naar het perceel, zijn keuzes en visie. Deze week is dat akkerbouwer Geert Jilissen uit Oeffelt (NB). Naast zaaiuien teelt hij aardappelen, veldbonen en spinazie.
27 April 2021
Gewastour 2021 Herman Schlepers

Gewastour Herman Schlepers

'Verzilting Flevoland trekt op, gevaar voor beregenen'

'Wat een item gaat worden in Flevoland, is de beschikbaarheid van goed beregeningswater. We verzilten hier en dan met name de westkant van de Flevopolder', zegt akkerbouwer Herman Schlepers uit Dronten. Hij is één van de deelnemers van de Boerenbusiness Gewastour 2021.
15 April 2021
Gewastour 2021 Dirk Binnema

Gewastour Dirk Binnema

'Grove rode uien leveren meer op'

De Boerenbusiness Gewastour volgt dit jaar 8 percelen met gele zaaiuien in Nederland. Iedere week vragen wij een uienteler naar het perceel, zijn keuzes en visie. Deze week is dat Dirk Binnema, op de foto met zoon Hans Pieter, akkerbouwer in het Groningse Eenrum.
13 April 2021
Gewastour 2021 Willy de Beer

Gewastour Willy en Mark de Beer

'Hoge opbrengst door perfecte kali-meststof'

Niet iedere teler van aardappelen heeft een mestverwerking achter op het erf staan en een stal vol met varkens. Het bedrijf van Willy en Mark de Beer uit Leende wel. Met een perceel Innovator doen zij dit jaar mee aan de Boerenbusiness Gewastour aardappelen.
9 April 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox