DCA-zuivelnoteringen

melk zuivel melkveebedrijf melkverwerking melkpoeder

Analyse Zuivelbusiness

Melkpoedermarkt kan wel wat peper gebruiken

Melk- en weipoeder zijn al tijden de zwakste schakel op de zuivelmarkt. Er zijn bovendien weinig signalen die wijzen op aantrekkende poederprijzen. 
13 Maart 2024
melk

Marktupdate Melk

Spotmelkprijs zet richting naar beneden in

Waar de uitbetalingsprijzen die melkveehouders ontvangen nog stijgen, hebben de spotmelkprijzen de richting naar beneden ingezet. Dit staat symbool voor de verder zwakke en afwachtende zuivelmarkt en bovendien neemt de melkproductie seizoensmatig toe. Meer hierover in de marktupdate van deze week.
7 Maart 2024
kaas vlag

Analyse Zuivelbusiness

Nederland verkocht in 2023 minder kaas buiten EU

De kaasprijzen zijn recent wat aangetrokken, maar doorstoten tot hogere niveaus behoort niet tot de mogelijkheden. De voorraden zijn weliswaar laag, maar daar staat een lauwe vraag tegenover. Terugkijkend op 2023 liet de Nederlandse kaasexport een lichte daling zien, zo blijkt cijfers van Eurostat.
7 Maart 2024
melk melkaanvoer

Marktupdate Melk

Zuivelcoöperaties houden vertrouwen in markt

Over de volle breedte bekeken, heeft de zuivelmarkt moeite om een duidelijke richting te kiezen. De boterprijs is weliswaar flink aangetrokken, maar daar staat een lagere melkpoederprijs tegenover. Desalniettemin voelen zuivelbedrijven zich comfortabel genoeg om de melkprijzen te verhogen. 
29 Februari 2024
boter

Analyse Zuivelbusiness

Markt bijt zich stuk op glibberige boterprijs

Februari loopt op zijn einde. Voor de botermarkt was het een onstuimige maand met forse prijsstijgingen en tussendoor hevige marktschommelingen. Met de stijgende seizoensmatige melkaanvoer in het verschiet, zou de markt weer kunnen kantelen. Tegelijkertijd zijn de voorraden laag wat de prijs ondersteunt.
28 Februari 2024
Bitcoin

Analyse Melk

Oververhitte botermarkt doet aan de bitcoin denken

De zuivelmarkt is in grote lijnen bekeken best stabiel, maar boter vorm de uitzondering. Die markt is deze week bijzonder grillig, waarbij de prijzen alle kanten opgaan. Per saldo zet de notering een flinke stap omhoog en ook de roomprijs wordt hierdoor omhoog getrokken.
22 Februari 2024
koeien weidegang

Analyse Melk

Stabiele spotmarkt voorbode voor melkprijzen?

De spotmelkprijzen in Nederland en Duitsland zijn de afgelopen weken behoorlijk stabiel. Dit lijkt een voorbode te zijn voor afvlakkende uitbetalingsprijzen die melkveehouders ontvangen.
21 Februari 2024
kaas

Analyse Zuivelbusiness

Timide vraag houdt spotmelkprijs gelijk

De zuivelmarkt is niet eenduidig met een paar woorden te vangen. Sommige fabricaten zoals boter bewegen omhoog, hoewel de echte overtuiging ontbreekt. De melkpoedermarkt krabbelt weer op, maar kampt eveneens met beperkte stijgingsruimte. Datzelfde geldt in principe ook voor de kaasprijzen die in grote lijnen stabiel bewegen. De spotmelkprijzen noteren eveneens stabiel.
16 Februari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden