Droogte 2022

aardappelen Boerenbusiness Gewastour2020

Gewastour aardappel - week 29

Aardappelen hebben te lijden gehad door hitte

Nu de Warmte waar vele telers zo tegenop keken achter ons is kan de schade geïnvesteerd worden. Verschillende telers geven aan dat hun gewastour perceel achteruit is gegaan door de droogte en ook Phytophthora laat zich zien in het gewas. Ook wordt gevraagd naar de telers hun mening over de knolzetting.
22 Juli 2022
droogte suikerbieten

Analyse Suiker

Suikerbieten hebben het lastig door hitte en droogte

De suikerbieten staan er bovengemiddeld op in Nederland maar hebben behoorlijk last van de droogte. De alarmbellen rinkelen daardoor in bepaalde regio’s. Europees gezien wordt er ook een lagere opbrengst verwacht doordat de droogte toeslaat in meerdere landen.
22 Juli 2022
aardappelen droogte zomer beregening

Nieuws Droogte

Droogte dreigt voor grote delen van Europa

Bijna heel Europa heeft te lijden onder hoge temperaturen en het vochttekort neemt snel toe. De komende periode zal dat niet anders worden is de verwachting. 46% van het Europese grondgebied dreigt daarom getroffen te worden door droogte. Bij 11% van het grondgebied is dat al het geval.
21 Juli 2022
aardappelen akkerbouw frankrijk

Nieuws Aardappelen

Effect van droogte en hitte op Franse aardappelen

Het consumptieaardappelareaal in Frankrijk stijgt dit jaar licht. De recente hitte en droogte zorgen ervoor dat deze minimale groei waarschijnlijk niet in de opbrengst wordt gemerkt. Daarmee stevent Frankrijk af op een zeer gewone aardappeloogst terwijl het land juist dé groeiregio voor de fritesindustrie is.
21 Juli 2022
stro tarwestro

Analyse Ruwvoer

Droogte begint vat te krijgen op ruwvoermarkt

Het warme en droge weer begint de stemming op de ruwvoermarkt te beïnvloeden. Een paar weken geleden leek het een goed jaar voor onder ander gras en maïs te worden. De opbrengst van de eerste en tweede snede gras was goed, met mooie gehaltes, en de maïs ontwikkelde snel. Met de warmte en droogte van het moment gaat de groei er behoorlijk uit. Hoewel er voor morgen regen wordt voorspeld zijn spelers op de ruwvoermarkt toch even wat voorzichtiger geworden.
19 Juli 2022
varkenshouderij biggen varkens - agri

Analyse Biggen

Extreme hitte zit biggenhandel in de weg

De biggenhandel in ons land gaat zeer stroef. Door de extreme hitte deze dagen is er bovendien een extra obstakel bij gekomen.
18 Juli 2022
droogte koeien

Nieuws Melk

Zorg over melkproductie Italië vanwege droogte

Er klinkt steeds meer zorg over de aanhoudende droogte in Italië. De melkplas in het land lag op een stevige expansie koers maar uit cijfers blijkt dat de groei in mei geheel tot stilstand is gekomen.
8 Juli 2022
zomer

BB TV Robert de Vries

Hitte en droogte op komst in de Benelux?

De weerkaarten zien er interessant uit voor de komende week en mogelijk ook de week er na, vertelt weerman Robert de Vries in deze weerupdate. Gaan we een langdurige zomerse en ook droge periode tegemoet? De Vries vertelt het in zijn verwachting voor de komende periode en kijkt daarbij ook naar de extreme hitte in Zuid-Europa. 
7 Juli 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden