Krijn Poppe

binnenhof tweedekamer

Opinie Krijn J. Poppe

Regeren zonder kennis van de praktijk, mag dat?

Haagse ministeries en politici hebben te weinig kennis van de praktijk, zo valt van tijd tot tijd te beluisteren bij klagende boeren en burgers. Je kunt de stelling verdedigen dat de overheid helemaal niet alle kennis nodig heeft om besluiten te nemen die de nationale welvaart vergroten.
5 Oktober 2021
appels

Opinie Krijn J. Poppe

De geschiedenis van de toekomst van ons eten

Over het functioneren van ons voedselsysteem is veel te doen. Zelfs zoveel dat de Verenigde Naties er in september op hoog niveau een Voedseltop over organiseert. Dat er meer moet worden geproduceerd, is duidelijk.
18 Augustus 2021
asperges seizoensarbeid

Opinie Krijn J. Poppe

Van landarbeider en arbeidsmigrant naar robot?

Een grote brand, enkele weken geleden in Den Haag, bracht de huisvesting van arbeidsmigranten weer eens in het nieuws. Niet voor het eerst. Dit keer moest de gemeente Den Haag eens een hartig woordje met de gemeente Westland gaan spreken, zo werd dapper aangekondigd.
3 Juni 2021
grondstof

Opinie Krijn J. Poppe

Waar liggen de grenzen aan de groei?

Met enige regelmaat verschijnen artikelen in de krant over de beschikbaarheid van zeldzame delfstoffen en de geopolitieke positie van Europa daarbij. Waarbij de landbouw en dus de voedselproductie misschien al eerder problemen krijgt, doordat ook fosfaatmijnen een keer leeg raken.
10 Mei 2021
aardappelen akkerbouw voorjaar lente poten

Opinie Krijn J. Poppe

Fouten in voorjaar blijven de boer achtervolgen

Het is lente, al gaat weerspreuk 'april doet wat hij wil' dit jaar zeker op. De voorjaarswerkzaamheden lokken akkerbouwers naar buiten. Bij uitstek de tijd om aardappelen te poten, maar ook om fouten te maken.
6 April 2021
Samenwerken

Opinie Krijn J. Poppe

Privatiseren, overheid of gemeenschappelijk bezit?

Boeren die met de buren hun machines delen weten als geen ander dat je daar goede afspraken over moet maken. Zelf een aardappelrooier hebben of de loonwerker bellen, is soms makkelijker dan gemeenschappelijk bezit. Dat staat of valt met goede afspraken.
7 Maart 2021
politiek DenHaag binnenhof

Opinie Krijn J. Poppe

Plaats en toekomst van de landbouw

De Tweede Kamerverkiezingen komen eraan. Plaats en toekomst van de landbouw lijken mij een heel belangrijk thema te worden bij de kabinetsformatie, aldus Krijn Poppe.
1 Februari 2021
graan graanveld gerst brouwgerst bier

Opinie Krijn J. Poppe

De geketende boer en het sorteren van winnaars

FarmerFriendly of On the way to Planet Proof? Dagverkoop, poolcontract of vaste-prijs-contract? Vrije mester of contract? Coöperatie of beursgenoteerd? Veiling of contract? Allemaal keuzes van vragers en aanbieders om de relaties in de keten vorm te geven.
12 Januari 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief