Gebruik van maïs neemt toe

Russen gebruiken minder tarwe voor voer

15 April 2013 - Redactie Boerenbusiness

Uit gegevens van het Russische bureau voor de statistiek blijkt dat de productie van veevoer op tarwebasis in februari is gedaald. Daarentegen neemt het gebruik van maïs juist toe, zo meldt All About Feed.

Het totale volume aan graan dat in februari is aangekocht en gebruikt voor de productie van veevoer bedroeg 607,2 duizend ton. Dit is een daling van 9,8 procent in vergelijking met januari en de laagste hoeveelheid in zes maanden.

Naast deze volumedaling, is er een verschuiving gaande in het soort granen dat wordt gebruikt. In de tweede maand van 2013 kochten voerproducenten 299 duizend ton tarwe aan, waardoor dit graan nog steeds het voornaamste ingrediënt is. Ten opzichte van februari is dit echter wel een daling van 11,8 procent, bijna 40.000 ton. Toch heeft tarwe nog een aandeel van 49,2 procent.

Aan de andere kant wordt er juist meer maïs gebruikt om veevoer te produceren. Ten opzichte van januari is de gebruikte hoeveelheid maïs met 1,2 procent toegenomen tot 21,4 procent waarmee het totaal op ongeveer 130 duizend ton komt.

Ondanks een dalende tarweprijs, kostte een ton tarwe in Rusland in februari ongeveer 238 euro per ton. In januari was de prijs 252 euro per ton terwijl een ton tarwe in augustus 281 euro per ton kostte. Een jaar geleden was de prijs 210 euro. Maïs noteerde in februari 226 euro per ton tegen 211 euro per ton een jaar eerder.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Granen & Grondstof

Droogte in de VS geeft graanmarkt vleugels

Analyse Granen & Grondstof

Tarwehandel toon weinig vertrouwen in nieuwe oogst

Analyse Granen & Grondstof

Natte winter niet te zien in Europese opbrengstraming

Analyse Granen & Grondstof

Droogte geeft tarwemarkt een slinger omhoog

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden