Duitsland profiteert

PED stuwt Zuid-Koreaanse varkensvleesimport

15 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Zuid-Korea heeft in het eerste kwartaal van 2015 een derde meer varkensvlees ingevoerd dan in dezelfde periode van 2014. De reden voor de sterke stijging zijn verschillende dierziekten, die voor een sterke productiedaling zorgen. De EU profiteert van de groeiende vraag naar ingevoerd varkensvlees in Zuid-Korea, waarbij vooral Duitsland de afzet in het Aziatische land wist te vergroten. 

Zuid-Korea heeft in het eerste kwartaal van 2015 bijna een derde meer gekoeld en bevroren varkensvlees geïmporteerd dan in dezelfde periode van 2014. Volgens cijfers van de Zuid-Koreaanse douane, waar de Britse organisatie voor de varkenssector (Bpex) over bericht, steeg het geïmporteerde volume met 27.800 ton naar 113.400 ton.

7

procent

minder varkensvlees gaat Zuid-Korea in 2015 produceren

De reden voor de sterke stijging van de varkensvleesimport, zijn uitbraken van Porcine Epidemische Diarree. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw verwacht dat mede door deze ziekte, de Zuid-Koreaanse varkensvlees in 2015 met zeven procent gaat dalen. De varkensvleesconsumptie stijgt daarentegen met 0,7 procent. Naast PED, kampt het land ook met andere ziekten, zoals mond- en klauwzeer.

Vooral producenten en exporteurs in de Europese Unie profiteren van de dalende varkensvleesproductie in Zuid-Korea. In het eerste kwartaal exporteerde de EU 61.400 ton varkensvlees naar het Aziatische land. Dit is een toename van 66 procent ten opzichte van 2014. Van de EU-landen profiteerde Duitsland het meeste. Met 20.400 ton is 77 procent meer Duits varkensvlees naar Zuid-Korea verscheept dan in het eerste kwartaal van 2014.

Naast de door ziekten dalende varkensvleesproductie, sterkte ook de lage eurokoers in combinatie met de relatief lage varkensprijzen in de EU, de export van de EU naar Zuid-Korea. Hierdoor is de concurrentiepositie van de EU op de wereldmarkt eens tuk beter dan die van de VS. Met 32.700 ton zette de VS wel meer varkensvlees af op de Zuid-Koreaanse markt, maar de groei bleef beperkt tot 4,1 procent. Bovendien daalde het marktaandeel van de VS van 37 procent in 2014, naar 29 procent in 2015

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
vac 15 Mei 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkensmarkt/artikel/10863737/PED-stuwt-Zuid-Koreaanse-varkensvleesimport]PED stuwt Zuid-Koreaanse varkensvleesimport[/url]
vandaar de hoge prijzen.varkenshouders blijven voor de gek houden!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden