Zuid-Korea

export import

Inside Varkens

Zuid-Korea importeert minder varkensvlees

De import van varkensvlees door Zuid-Korea is in de eerste helft van 2021 teruggevallen. Een aantal landen zag de geëxporteerde hoeveelheid richting het Aziatische land decimeren, maar onder andere Nederland wist de uitvoer naar Zuid-Korea juist flink op te schroeven.
17 Augustus 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Zuid-Korea voert import varkensvlees dit jaar op

Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) verwacht dat Zuid-Korea de varkensvleesimport in 2021 verhoogt. In 2020 liep het importvolume van het land ten opzichte van 2019 juist met 26% terug. Zuid-Korea is exportbestemming nummer 4 voor de Europese Unie.
5 April 2021
Joe Biden

Opinie Han de Jong

Joe Biden blijft lekker bezig met geld te smijten

Zelfs een optimist als ik is nu verrast door het optimisme van ondernemers. Inflatie zit in de pijplijn en is uit de pijplijn. Joe Biden is lekker bezig met geld smijten en in Nederland verlaagt het CPB de groeiraming.
3 April 2021
varkensvlees

Nieuws Vlees

Zet Zuid-Korea nieuwe stap in protectionisme?

De invoer van zowel varkensvlees als rundvlees is in Zuid-Korea afgelopen jaar wederom sterk gedaald. Het land zelf geeft als oorzaak de marktverstoring als gevolg van de coronacrisis, maar niet iedereen gelooft dat. Dit omdat de eigen productie blijft groeien. Is het beperken van de import een nieuwe stap in het protectionistische beleid van het land?
4 Maart 2021
Boerenbusiness

Opinie Joost Derks

Geheime kunststukjes van Zuid-Korea

De coronapandemie en de economische malaise, gaan voor een groot deel aan Zuid-Korea voorbij. Dat is te danken aan investeringen in robotisering en automatisering, die eigenlijk bedoeld waren als antwoord op vergrijzing. Op valutamarkten heeft de Zuid-Koreaanse won weer de wind in de rug.
19 Juni 2020
afrikaanse varkenspest

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Zuid-Korea ruimt 47.000 varkens door varkenspest

Autoriteiten in Zuid-Korea hebben afgelopen weekend 47.000 varkens geruimd als gevolg van Afrikaanse varkenspest. Deze massale ruimingsactie leverde wel wat huiverige beelden op. Ook in andere Aziatische landen verspreidt de dierziekte zich in rap tempo door.
18 November 2019
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Weer nieuwe uitbraken van varkenspest in Zuid-Korea

In Zuid-Korea zijn opnieuw diverse uitbraken van Afrikaanse varkenspest geconstateerd. Dit geeft volgens de media in het land aan dat de maatregelen om de dierziekte buiten de deur te houden niet effectief zijn. Daarnaast zorgt het virus ervoor dat vraag naar pluimveevlees op de Filipijnen behoorlijk is toegenomen.
15 Oktober 2019
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Afrikaanse varkenspest op 9 bedrijven in Zuid-Korea

Het aantal gevallen van Afrikaanse varkenspest in Zuid-Korea is sinds de eerste uitbraak gestegen naar 9. Hoewel er de afgelopen dagen geen uitbraken geconstateerd zijn, heeft de overheid toch besloten om de maatregelen aan te scherpen.
30 September 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden