Wel meer varkens geslacht

Tönnies weet omzet opnieuw niet te vergroten

5 April 2016 - Redactie Boerenbusiness

Ondanks het grotere varkensaanbod en de gedaalde varkensprijzen is Tönnies er opnieuw niet in geslaagd de omzet te vergroten. Het bedrijf wijt dit aan de sterk gedaalde varkensvleesprijzen. 

7,1

procent

meer varkens slachtte Tönnies in 2015

De gestegen varkensstapel en het grotere varkensaanbod zorgde ervoor dat Tönnies in 2015 18,2 miljoen varkens slachtte, wat een stijging van 7,1 procent is ten opzichte van 2014. De Duitse marktleider slaagde er echter niet in om de dieren betere te vermarkten, want met 5,6 miljard euro boekte het bedrijf evenveel omzet als in het voorgaande jaar. Hoewel het bedrijf de winstcijfers niet deelt met het publiek, liet Clemens Tönnies weten dat de winst over 2015 licht is gedaald.

Tönnies rekent er echter op dat de stabilisatie van de omzet slechts tijdelijk is en dat in 2016 weer sprake gaat zijn van groei. Met name de overname van Tican, waarover 1 oktober een deal is gesloten, moet de omzet stuwen. De verwachting is dat de omzet over 2016 stijgt naar 6,3 miljard euro. 

Dat de omzet in 2015 stabiel bleef kan als een tegenvaller worden gezien, want in 2014 wist het bedrijf de omzet ook al niet te vergroten. Het bedrijf sprak voor 2014 de ambitie uit om verder te groeien, maar de boycot van Rusland verstoorde dit. Bovendien is het bedrijfsresultaat ook onder druk komen te staan door een verhoging van het minimumloon in Duitsland. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Minder varkens geslacht in 2023, wél meer export

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Analyse Varkens

Verlagen beursprijs varkens onvermijdelijk

Nieuws Varkens

Duitsland slacht dit jaar fors minder varkens

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden