40 procent wil investeren

Deense varkenssector houdt vertrouwen in toekomst

21 April 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Ondanks de aanhoudende druk op de varkensprijzen blijven Deense varkenshouders vertrouwen in de toekomst houden. Dit uit zich volgens Landbrugs Avisen in de investeringplannen. Uit een enquête blijkt dat bijna de helft van de ondernemers de komende jaren wil investeren.

40

procent

van de Deense varkenshouders wil voor 2018 investeren

Het onderzoek is uitgevoerd door de Deense vereniging van varkenshouders. De vereniging ondervroeg de leden over de investeringsplannen die varkenshouders voor de komende jaren hebben. 40 procent van de ondervraagde varkenshouders gaf aan in de periode van 2016 tot 2018 te willen investeren in het renoveren van de bestaande faciliteiten of geld te willen steken in nieuwbouw.

Henrik Mortensen, voorzitter van de vereniging, is verrast door het hoge cijfer. ‘Gezien de omstandigheden is het een verrassend hoge score. Dat de investeringsbereidheid zo hoog is onder Deense varkenshouders komt door de passie die in ons DNA zit om bedrijven te ontwikkelen en te optimaliseren.’

In de hoge score speelt echter ook het beleid van de Deense politiek een rol. Varkenshouders maken aanspraak op een subsidieregeling wanneer stallen worden gerenoveerd en gemoderniseerd om te voldoen aan hogere milieu- en dierenwelzijnstandaarden. Een derde van de varkenshouders zei dat dit de investeringsbereidheid stimuleert. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
Krulstaart 21 April 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10869371/Deense-varkenssector-houdt-vertrouwen-in-toekomst]Deense varkenssector houdt vertrouwen in toekomst[/url]
Hadden wij maar een regering.....
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden