Als oplossing voor Paderborn

Westfleisch koopt slachterij in Gelsenkirchen

12 Juli 2016 - Redactie Boerenbusiness

Een hevige brand verwoestte in februari een grote slachterij van Westfleisch. Om de verloren capaciteit op te vangen werd een samenwerking gestart met een slachterij in Gelsenkirchen. Deze slachterij is eind juni overgenomen door Westfleisch. 

De gesprekken voor de overname begonnen eind april en is een logisch gevolg van de brand in Paderborn. Begin februari legde een vuurzee een locatie waar Westfleisch 30.000 varkens en 1.300 runderen per week slachtte volledig in de as. Om de verloren capaciteit op te vangen sloot Westfleisch een deal met Fleischversorgung Gelsenkirchen (FVG). Sinds de brand slacht dit bedrijf wekelijks 10.000 varkens voor Westfleisch.

FVG heeft een capaciteit van 30.000 varkensslachtingen per week

De samenwerking beviel Westfleisch zo goed dat in april een voorstel werd gedaan aan eigenaar Reinhard Hoffmann FVG over te nemen. De constructieve samenwerking en de moderne inrichting van het bedrijf overtuigde Westfleisch ervan dat de slachterij in Gelsenkirchen een oplossing kan zijn voor de korte termijn.

Hoewel Westfleisch aangeeft dat de overname een kortetermijnoplossing is en dat nog geen besluit is genomen over Paderborn, kan FVG een oplossing vormen voor de lange termijn. FVG wordt namelijk gezien als één van de modernste slachterijen van Duitsland en heeft een capaciteit van 30.000 varkens per week, evenveel als Westfleisch eerst in Paderborn slachtte. FVG heeft 75 mensen op de loonlijst staan en heeft een oppervlak van 40.000 vierkante meter. 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Minder varkens geslacht in 2023, wél meer export

Analyse Varkens

Verlagen beursprijs varkens onvermijdelijk

Nieuws Varkens

Duitsland slacht dit jaar fors minder varkens

Analyse varkens

Varkensprijs stabiel bij blijvend moeizame afzet

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden