Kleinere kudde zeugen

Deense varkensstapel koerst op verdere krimp af

10 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

Een verdere krimp van de Deense varkensstapel zit er aan te komen. Dit valt op te maken uit de jongste cijfers over de Deense varkensstapel. Zo neemt de omvang van de kudde zeugen verder af, maar ook het aantal biggen neemt rap af. 

3

procent

daalt Deense varkensstapel begin derde kwartaal

Uit de eerste cijfers blijkt dat de Deense varkensstapel aan het begin van het derde kwartaal een verdere daling laat zien. In totaal gaat het om een teruggang van 3 procent waardoor het totaal terugzakt naar 12,3 miljoen stuks. 

Tot nog toe leverde elke kwartaal van 2016 een verdere daling van de omvang van de kudde op. Ook het aantal zeugen daalde met 3 procent naar 0,99 miljoen dieren. Voor het eerst deze eeuw duikt het aantal dieren onder de lijn van 1 miljoen. Het aantal drachtige zeugen en gelten schrijven beiden een 3 procent kleinere kudde op. Waarmee over de tweede helft van 2016 gerekend kan worden met een kleiner aanbod varkens. 

Ook uit de biggencijfers komt een krapper aanbod voor de korte en langere termijn naar voren. Zo lopen er 1 procent minder biggen lichter dan 50 kg rond, wat deze groep laat uitkomen op 5,72 miljoen dieren. Een daling van 3 procent schrijft de kudde biggen zwaarder dan 50 kg op. Dit aantal zakt weg naar 2,8 miljoen dieren.

In de loop van het tweede kwartaal kon de Deense biggenprijs met 19 euro per 100 kg oplopen tot 150,01 euro per 100 kg voor de week van 31 juli. Krapper aanbod en een goede vraag uit China worden als argumenten voor de hogere prijs gegeven. Tegelijk zwakt de prijsstijging de laatste weken wel degelijk af, wat waarschijnlijk weer te maken heeft met een iets minder soepel lopende afzet op China.     

   

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Abonnee
ernst 10 Augustus 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10871075/Deense-varkensstapel-koerst-op-verdere-krimp-af-]Deense varkensstapel koerst op verdere krimp af[/url]
mooi woord kudde zeugen
BPP 10 Augustus 2016
Mooie prijs ook voor 100 kg big...
john 10 Augustus 2016
dat is 4 biggen voor 150 euro... zo geweldig is die prijs niet haha
john 10 Augustus 2016
dat is 4 biggen voor 150 euro... zo geweldig is die prijs niet haha
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Analyse Varkens

Nederlandse biggenprijs houdt voet bij stuk

Analyse Varkens

Stagnerende export duwt biggenprijs omlaag

Analyse Varkens

Biggenmarkt in het teken van balans

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden