Exportlicenties op komst

Meer Frans varkensvlees naar China

6 December 2017 - Wouter Baan

China gaat hoogstwaarschijnlijk meer varkensvlees en babyvoeding uit Frankrijk importeren. Al in 2015 hebben de Chinese autoriteiten inspecties gepleegd in Franse verwerkingsfabrieken en 2 jaar na dato worden de exportlicenties verstrekt. 

Voordat de buitenlandse slachterijen naar China mogen exporteren, worden zij gecontroleerd door de Chinese quarantaine-inspecteurs. Ruim 2 jaar geleden zijn een aantal Franse slachterijen gecontroleerd door de Chinese ambtenaren, maar tot dusver zijn de resultaten niet gepubliceerd.

Resultaten voor het einde van het jaar gepubliceerd

De Chinese regering heeft de Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, begin deze week toegezegd de resultaten voor het einde van het jaar te publiceren. Dit betekent dat de export van varkensvlees naar China vanaf dat moment kan gaan toenemen. Waarom het proces zo lang geduurd heeft, is niet bekend.

Ook babyvoeding en rundvlees
Ook exporteurs van rundvlees, babyvoeding en verwerkte vleesproducten worden binnenkort in staat gesteld om meer naar China te exporteren. Tot nu toe heeft slechts een handjevol exporteurs toegang tot de Chinese markt.

Exporteurs van rundvlees mochten enige tijd niet naar China exporteren, vanwege een importstop. Dit verbod komt waarschijnlijk binnenkort te vervallen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden