Shutterstock

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Noodtoestand uitgeroepen in Bulgarije wegens AVP

12 Augustus 2019 - Kimberly Bakker

Bulgarije heeft de noodtoestand uitgeroepen nu het land in 2 weken tijd meer dan 130.000 varkens heeft moeten ruimen als gevolg van Afrikaanse varkenspest. De Europese Commissie dringt er daarom op aan dat er meer maatregelen komen om de Bulgaarse varkensvleesindustrie te redden.

Volgens het nieuwste rapport van het Swine Health Information Center is het virus ondertussen verspreid naar 6 grote varkensbedrijven en kampt een groot deel van de 'backyard farms' in het land met de ziekte. Dit zijn vaak kleinschalige en niet-geregistreerde varkensbedrijven. Vorige week werden de eerste 2 gevallen van Afrikaanse varkenspest in Zuidwest-Bulgarije gemeld.

Geld vanuit Europa
De Bulgaarse landbouwminister kondigde onlangs al nieuwe maatregelen aan, maar volgens een woordvoerder van de Europese Commissie zijn die onvoldoende. Daarom laat Vytenis Andriukaitis, de Eurocommissaris voor Gezondheid en Voedselveiligheid, weten dat de Europese Unie het land met $3,25 miljoen steunt om extra maatregelen op te zetten.

Wanneer de dierziekte zich in dit tempo blijft verspreiden, dan is er een kans dat het land de gehele varkensindustrie verliest, zo melden diverse onderzoekers. De schade zou dan uiteindelijk op kunnen lopen tot $1,15 miljard.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden