Shutterstock

Nieuws Coronavirus

Schouten met sector in gesprek over slachttempo

1 Juli 2020 - Wouter Baan - 2 reacties

Landbouwminister Carola Schouten gaat met brancheorganisaties van varkens- en pluimveeslachterijen in gesprek over het verlagen van de productiesnelheid in slachterijen.

Hiermee reageert Schouten op de aangenomen motie van D66-Kamerlid Tjeerd de Groot dat de slachtsnelheid omlaag moet, om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De Producten Organisatie Varkenshouderij (POV) heeft al aangeven dat het verlagen van de productiesnelheid voor mens en dier geen zin heeft. Het standpunt van de Centrale Organisatie Vleessector (COV) is dat het verlagen van het slachttempo geen doel op zich mag zijn. 

Wettelijke grondslag
De eveneens aangenomen motie van Kamerlid Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) om slachterijen op te dragen om de productiesnelheid te verlagen, ging nog verder. Het kabinet gaat bekijken of er op basis van wettelijke grondslag invulling aan kan worden gegeven. In haar antwoorden benadrukt Schouten verder in januari al te hebben aangeven dat slachterijen te snel draaien, waardoor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) niet goed toezicht zou kunnen houden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
biggeboer 1 Juli 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10888075/schouten-met-sector-in-gesprek-over-slachttempo]Schouten met sector in gesprek over slachttempo[/url]
Als ik kijk hoe Schouten overleg met sectoren voert zal dit ook wel weer een serieus overleg worden zonder ook maar enigszins te luisteren.
Geen enkel vertrouwen in!
knor 1 Juli 2020
ik zou zeggen niet slachten maar loslaten op het ministerie van lnv en op het Binnenhof
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden