Vion Food Group

Nieuws Varkens

Vion Duitsland gaat meer werknemers integreren

6 Oktober 2020 - Chanti Oussoren

Vion Food Group neemt vanaf volgend jaar meer werknemers in vaste dienst. De arbeidsomstandigheden die tijdens de coronacrisis onder een vergrootglas lagen, hebben ervoor gezorgd dat Duitsland per 1 januari 2021 geen uitzendkrachten op flexibele basis meer toelaat in de vleessector.

De coronacrisis heeft meer licht geworpen op de arbeidsomstandigheden van migranten in de vleessector. Mede hierdoor zijn er in de sector veranderingen gaande en heeft Duitsland een verbod op flexwerken ingesteld voor uitzendkrachten in de vleessector.

3.300 werknemers in vaste dienst
Per 1 januari 2021 komen er in de Duitse vestigingen van Vion 3.300 werknemers in vaste dienst. Hiermee beëindigt Vion de flexibele contracten via uitzendbureaus. De werknemers zullen voornamelijk worden ingezet bij het slachten, veredelen en verpakken. Voor het personeel dat al een vast dienstverband heeft zal er niks veranderen.

Roger Legaht, HR-directeur bij Vion, benadrukt dat de integratie van de flexkrachten hoge prioriteit heeft. Hij zegt dat er taalcursussen en concrete ondersteuning geboden worden om taalbarrières tussen werknemers te verkleinen. De komende weken kunnen de nieuwe medewerkers middels een enquête aangeven hoe zij het beste ondersteund kunnen worden.  

Westfleisch en Tönnies
Vion is niet de eerste slachterij die bekend maakt werknemers te integreren. Zo liet Westfleisch eind juni al weten uitzendkrachten in de ban te doen. Ook Tönnies volgde dit voorbeeld en gaf in september aan om 6.000 nieuwe werknemers in het bedrijf te integreren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Analyse Varkens

Grote reorganisatie bij Vion laatste kans op Duits succes

Nieuws Agribusiness

Vion grijpt in en trekt zich deels terug uit Duitsland

Analyse Varkens

Varkensslachters in ons land zien winst verdampen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden