Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Nieuws Vlees

Ook supermarkten geen klant meer bij Gosschalk

6 Juli 2021 - 1 reactie

De lijst met bedrijven die stoppen met het afnemen van vlees bij Slachterij Gosschalk wordt steeds groter. Na McDonald's zijn ook verscheidene supermarkten gestopt met het afnemen van vlees bij het slachthuis.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de slachterij afgelopen vrijdag met directe ingang gesloten nadat er beelden naar buiten waren gebracht over mishandeling van varkens en koeien. Het slachtproces ligt stil tot de slachterij met een gedegen plan van aanpak komt over waarborging van het dierenwelzijn en acceptabele slachtsnelheid.

McDonald's stopte per direct met het afnemen van vlees, nadat de beelden naar buiten waren gebracht en inmiddels is de slachterij meerdere klanten verloren. Ook supermarktketens Albert Heijn, Boni en Jumbo zijn gestopt met het afnemen van vlees bij Gosschalk.

McDonald's heeft de banden met Gosschalk definitie verbroken en haalt het vlees voortaan bij Vion en Ameco, zo valt te lezen in het AD. Waar de supermarktketens hun vlees voortaan vandaan halen, wordt niet bekend gemaakt. Albert Heijn heeft wel gemeld om ook in de toekomst geen vlees meer bij Gosschalk af te nemen, mochten de deuren weer heropenen.  Jumbo en Boni hebben hierover niets bekendgemaakt.

boerenbusiness.nl

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
jan4072 6 Juli 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/agribusiness/artikel/10893134/ook-supermarkten-geen-klant-meer-bij-gosschalk]Ook supermarkten geen klant meer bij Gosschalk[/url]
De reactie van AH is gewoon show voor de Buhne en heeft niks met dierenwelzijn te maken. Ze halen wel rundvlees uit Argentinië. Daar is helemaal geen toezicht op de slachterijen dat maakt het vlees al goedkoper en bovendien zijn de koeien daar nog steeds met groeihormonen behandelt waardoor het nog goedkoper wordt. Bij AH telt alleen de marge die ze kunnen maken. Als ze werkelijk begaan waren met de dieren dan hadden ze zelf wel toezichthouders in dienst om te controleren of hun leveranciers aan hun voorwaarden voldoen en hadden ze Godschalk er allang zelf op aangesproken.
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Veehouderij

Nederlands weidevlees in opmars

Analyse Zuivel

Melktekort bij Jumbo is uitstekende PR sector

Nieuws Melk

Jumbo breidt assortiment Beter Leven-zuivel uit

Nieuws Varkens

Capaciteit Gosschalk nog altijd beperkt

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief