Shutterstock

Nieuws Varkens

Duitse twist tussen supers en varkenssector op scherp

1 September 2021 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De twist tussen de Duitse supermarkten en de varkenshouders over de lage varkens- en biggenprijzen is verder op scherp gezet. ISN, de organisatie van varkenshouders, heeft vandaag (woensdag 1 september) furieus gereageerd op een actie Edeka Südwest Fleisch, een dochterbedrijf van supermarktreus Edeka. 

Volgens ISN heeft de directie van het Edeka-bedrijf een brief gestuurd aan de leveranciers van de varkens over de kritiek op het bedrijf vanuit de varkenshouderij en de media. In dit schrijven wordt volgens ISN aan de leveranciers gevraagd om in het belang van Edeka de media te beïnvloeden. Van deze inspanning moet dan ook een bewijs worden overdragen aan Edeka, aldus de organisatie van varkenshouders.

Denken aan eigen reputatie
ISN heeft geen goed woord over voor deze actie van Edeka. "Terwijl varkensbedrijven voor hun voortbestaan aan het vechten zijn, denkt Edeka Südwest Fleisch alleen aan zijn eigen reputatie op een uiterst dubieuze methode." ISN vermoedt dat Edeka vindt dat zij te weinig wordt gewaardeerd in de sector, want vergeleken met de concurrentie profiteren zij met het Edeka Gutfleisch programma niet van de huidige situatie in de markt.

De varkenshouders die aan dit programma deelnemen krijgen prijsondersteuning op de individuele contracten als de prijs lager is dan €1,40 per kilo geslacht gewicht. Bovendien betaalt het bedrijf als enige partner van de sector de zogeheten ITW-vergoeding van €3,50 per varken. ISN verklaart het legitiem te vinden dat als een bedrijf het gevoel heeft in de publiciteit verkeerd over te komen, de eigen prestaties en standpunten worden benadrukt. "Maar wat Edeka echter nu doet, overschrijdt duidelijk de rode lijn. Dat gaat consequenties hebben." 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
info 1 September 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10893937/duitse-twist-tussen-supers-en-varkenssector-op-scherp]Duitse twist tussen supers en varkenssector op scherp[/url]
14 dagen geen varkens meer leveren aan deze organisatie en ook geen vlees wat al is geslacht . Er moet vanaf de producent eens harde taal worden gesproken en dit met de daad laten volgen , wie maakt hier vlees , dat is geen super.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Varkens

Marge vleesvarkenshouder verbetert in 2024

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden