Shutterstock

Nieuws Telling varkensstapel

Flink veel stoppers in Duitse varkenshouderij

27 Juni 2022

De Duitse varkensstapel is de afgelopen maanden opnieuw stevig gekrompen, zo blijkt uit cijfers van statistiekdienst Destatis op basis van de meitelling.

Ten opzichte van de telling in 2021 is het totaal aantal varkens met 9,8% teruggelopen tot 22,3 miljoen. Dit komt in exacte aantallen neer op een krimp van 2,41 miljoen varkens. Ten opzichte van de telling in 2020 is sprake van een krimp van 12,5%, wat betekent dat er met name in de achterliggende twaalf maanden een flinke teruggang is geweest.

Het aantal zeugen slonk met 100.000 tot 1,5 miljoen ten opzichte van de telling van vorig jaar. De lage prijzen in de afgelopen maanden liggen aan de basis van de krimp. 

Veel bedrijven gestopt
Het aantal varkensbedrijven slinkt tevens snel. Afgelopen mei waren er 17.900 bedrijven actief ten opzichte van 19.800 bedrijven vorig jaar. Circa tien jaar geleden telde Duitsland nog meer dan 30.000 varkensbedrijven.

De krimp in de Duitse varkenshouderij komt ook duidelijk tot uiting in de slachtcijfers. Al maandenlang beweegt het wekelijkse slachtcijfer rond het niveau van 750.000 slachtingen, terwijl dit aantal nog niet zo lang geleden vaak nabij of zelfs boven de miljoen lag.  

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.

Meer over

Varkensstapel
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Forse daling aantal varkensslachtingen in VK

Interview Tim van der Mark

'Laat niet alles regelen door leveranciers en afnemers'

Nieuws Varkens

Minder varkens geslacht in Europese Unie

Nieuws stikstof

'Uitstoot emissiearme stal in praktijk dubbel zo hoog'

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief