'De mestsector had deze duw nodig'

Jaap Uenk, voorzitter van de sectie meststoffendistributie van brancheorganisatie Cumela Nederland, reageert op de mestfraude. "Wij hadden dit duwtje misschien wel nodig. Dat durf ik wel ruiterlijk toe te geven." Uenk doelt op het mestfraude-artikel van NRC dat zaterdag 11 november verscheen.

Het artikel was reden voor minister Schouten om maandagavond 13 november Cumela, LTO, POV en Rabobank op het matje te roepen. Uenk: "Het was een indringend gesprek." Schouten wees de sectorpartijen nadrukkelijk op hun eigen verantwoordelijkheid. Volgens haar ligt de schuld bij de fraudeur. Ook wees zij erop dat de derogatie hierdoor in gevaar kan komen.

Schouten heeft de sectorpartijen, aangevuld met brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TNL), de opdracht gegeven binnen 1 maand een sectorplan te presenteren. Dit plan van aanpak moet maatregelen bevatten om de mestfraude te bestrijden en moet een cultuuromslag teweegbrengen in de sector.

14 November 2017|BB TV: Jaap Uenk

2 reacties
Reacties Reageer
Gebruiker
Jan 14 November 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/video/bb-tv/video/10876558/de-mestsector-had-deze-duw-nodig][/url]
Mestverwerking moet er komen dat word alleen maar tegen gehouden door de overheid en ook wel door cumela dat moet als eerste op gepikt worden door de pov hoogste prioriteit
Gebruiker
tem 15 November 2017
al weer paniek beleid.om een voor beeld te geven,de oude door de overheid verplichte potjes paste niet genoeg grammen droge mest in.drie honderd euro boete. nu komen ze met plastic zakjes. de mest leverancier heeft er dan geen controle meer over als het monster van het erf is.
Gebruiker
kliklijn 15 November 2017
wellicht goed om een kliklijn te openen!
U kunt niet meer reageren.