Agrifoto

Nieuws Kunstmest

Triferto en RWZ kondigen samenwerking aan

16 December 2021

Meststoffengroothandel Triferto gaat vanaf 1 januari intensief samenwerken op het gebied van inkoop en logistiek met het Duitse Raiffeisen Waren-Zentrale Rhein-Main eG (RWZ). Dat hebben beide bedrijven zojuist (donderdag 16 december) bekendgemaakt. Door de samenwerking ontstaan voordelen op het gebied van schaalgrootte en meer expertise.

"Voor klanten en leveranciers biedt de samenwerking voordelen", vertelt Kai Kikkers, CEO van Triferto. "Zo hebben we nu vanuit onze vestigingen in Oost-Nederland overlap met het werkgebied van RWZ. Daar kan door de samenwerking vooral op het gebied van de logistieke een efficiencyslag gemaakt worden. Door de krachten te bundelen zijn we nog dichter in de buurt van onze klanten, waardoor we uiterst efficiënt en servicegericht kunnen blijven leveren."

Ook voor verder verduurzaming van de kunstmestketen zien de bedrijven kansen door de samenwerking. "Als groothandel willen we innoveren en onze marktkennis bundelen", zegt Kikkers "We zijn geen kunstmestproducenten, maar maken wel eigen blends. Om nieuwe toevoegingen, zoals bijvoorbeeld coatings, te ontwikkelen is een zekere schaalgrootte nodig en daarvoor zien we potentie met deze samenwerking. Kijken we naar de lange termijn, dan zijn we door de handen ineen te slaan voor zowel de producenten als afnemers een goede partner voor de ontwikkeling van nieuwe producten."

boerenbusiness.nl

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een klein akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland).
Regenradar
Powered by Agroweer

BB TV Kai Kikkers (Triferto)

Triferto gaat meststoffen inkopen voor Agrifirm

BB TV Kai Kikkers (Triferto)

Kunstmestprijs blijft voorlopig op hoog niveau

Nieuws Kunstmest

EU wil heffing kunstmest-grondstoffen schrappen

Nieuws Eurostat

Prijzen van agrarische inputs zijn geëxplodeerd

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief