Drop of Light / Shutterstock.com

Nieuws Brexit

May wil brexit tot 30 juni uitstellen

20 Maart 2019 - Kimberly Bakker - 1 reactie

De Britse premier Theresa May heeft de Europese Unie (EU) gevraagd om de brexit tot zondag 30 juni uit te stellen. Dat blijkt woensdag 20 maart uit een brief van May aan Donald Tusk, de president van de EU.

De brexitdatum staat nu nog op vrijdag 29 maart, maar de verwachting is dat er voor die datum geen akkoord is bereikt over de voorwaarden van de scheiding. Daarom heeft May nu uitstel van de brexit aangevraagd, al moet het verzoek nog wel door de andere 27 lidstaten van de EU ingewilligd worden.

Het Britse Lagerhuis heeft May al toestemming gegeven de EU om uitstel te vragen, nadat haar akkoord met de EU al 2 keer werd weggestemd. May schrijft in de brief aan Tusk opvallend genoeg wel dat ze haar deal nog 1 keer wil voorleggen aan het Lagerhuis.

'Geen lang uitstel'
De regeringsleiders van de EU komen donderdag 21 maart bijeen om een besluit te nemen over het verzoek van May. Daarentegen liet een deel van de regeringsleiders al doorschemeren niet per se voor een uitstel te zijn, maar dat dit beter is dan een harde brexit. "Uitstel van de brexit is niet de oplossing, maar beter dan een chaotisch vertrek", vertelde Sebastian Kurz, de Oostenrijkse bondskanselier, eerder bij Business Insider.

Wanneer het verzoek van het Verenigd Koninkrijk goedgekeurd wordt, dan hoeven de Britten in mei 2019 niet naar de stembus voor de Europese verkiezingen. Dit omdat het nieuwe Europees Parlement pas op 2 juli geïnstalleerd wordt. May schreef in haar brief dan ook dat ze niet wil dat haar land meedoet aan deze verkiezingen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
graanteler 21 Maart 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10881757/may-wil-brexit-tot-30-juni-uitstellen]May wil brexit tot 30 juni uitstellen[/url]
ze moeten niet zo zeuren. laten we als Europa, Engelnad er gewoon uit trappen. man man eerst willen ze eruit en nu gaan ze niet. net als bij huurders gewoon uitzetten die bende!
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Verenigd Koninkrijk

'Voedselzekerheid wordt als vanzelfsprekend gezien'

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden