Shutterstock

Nieuws Valuta

Valutahandelaar NBWM fuseert met iBanFirst

20 November 2019

Valutahandelaar de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij (NBWM) komt in handen van de Belgische branchegenoot iBanFirst. Dit hebben de beide organisaties vanmorgen (woensdag 20 november) voor het opengaan van de beurs bekendgemaakt. De bedrijven gaan verder onder de merknaam iBanFirst. 

De NBWM is sinds 2013 actief in de financiële wereld als prijsvechter in het verzorgen van valutatransacties. Sinds 2017 is het bedrijf onder de naam Clarency vanuit Singapore ook actief op de Aziatische en Australische markt. Inmiddels heeft de NBWM meer dan 1.000 klanten en handelt zij jaarlijks meer dan 2 miljard transacties af.

Het bedrijf heeft ook diverse klanten uit de Nederlandse agri- en foodbusiness. Joost Derks, algemeen directeur van de NBWM, publiceert regelmatig columns op Boerenbusiness.nl over actuele ontwikkelingen op de financiële markten. Hij meldt in een verklaring dat de bedrijven elkaar goed aanvullen. "De combinatie van technologie en persoonlijke service die wij gemeen hebben met iBanFirst maakt ons een perfecte match."

Oprichters kennen elkaar
iBanfirst, dat haar hoofdkantoor heeft in Brussel, heeft de laatste jaren volgens de verklaring stevig geïnvesteerd in een gebruiksvriendelijk online platform, waarop klanten hun transacties en internationale betalingen kunnen uitvoeren. Gezamenlijk kunnen zij een breed pakket aan financiële producten aan de klanten aanbieden, zo melden NBWM en iBanFirst. De fusiebesprekingen werden vergemakkelijkt, doordat de oprichters van zowel de NBWM als iBanFirst een gezamenlijk verleden hebben bij Saxo Bank.

Voor de klanten van beide bedrijven verandert er in de persoonlijke contacten met de medewerkers van de NBWM en iBanFirst niets, zo benadrukken de partijen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Opinie Joost Derks

Zo zorgt de jarige Queen voor een Britse recessie

Opinie Joost Derks

Dit is de werkelijke reden van de roebelrally

Opinie Joost Derks

Waarom is de Zwitserse inflatie zo bizar laag?

Opinie Joost Derks

Wat doet een Amerikaanse recessie met de dollar?

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief