NBWM

Brexit Londen

Opinie Joost Derks

Weekendje Londen? Even wachten met boeken!

Om middernacht afgelopen vrijdag was het eindelijk zover: Groot-Brittannië verlaat de EU. Het was vooral een symbolisch moment. In het voorjaar begint het hele circus weer opnieuw. En deze keer staat er meer op het spel dan ooit.
3 Februari 2020
belastingdienst Blauwe envelop

Opinie Joost Derks

Leiden lagere belastingen tot een hogere spaarrente?

Een belastingverlaging in Nederland en omliggende landen heeft mogelijk allerlei gunstige gevolgen. De spaarrente kan bijvoorbeeld weer wat omhoog en het wordt goedkoper om buiten Europa op vakantie te gaan.
9 Januari 2020
euro valuta dollar betalen

Opinie Joost Derks

Stelen deze valuta's weer de show in 2020?

De valuta's uit de opkomende landen hebben, ondanks het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten en een economische groeivertraging, een redelijk jaar achter de rug. Wat belooft dit voor 2020?
20 December 2019
financieel euro valuta betalen

Opinie Joost Derks

Wildwesttaferelen op de valutamarkt

Op de valutamarkten trekken opkomende landen de aandacht met (bij vlagen) grote koersschommelingen. Deze uitschieters hebben echter vaak niets te maken met de economie of de politiek.
28 November 2019
financieel valuta dollar

Nieuws Valuta

Valutahandelaar NBWM fuseert met iBanFirst

Valutahandelaar de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij (NBWM) komt in van de Belgische branchegenoot iBanFirst. Dit hebben de beide organisaties vanmorgen (woensdag 20 november) voor het opengaan van de beurs bekendgemaakt. De bedrijven gaan verder onder de merknaam iBanFirst. 
20 November 2019
valuta Zwitserse Frank

Opinie Joost Derks

De prijs van Zwitserse zekerheid

De Zwitserse frank is enorm in trek als financiële vluchthaven. Dit komt door de turbulentie rond het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten en de rumoer omtrent de brexit. Aan deze populariteit hangt echter wel een prijskaartje, welke vooral door het Zwitserse bedrijfsleven betaald wordt.
15 November 2019
Duitsland

Opinie Joost Derks

Een recessie in Duitsland is niet eng

Over 1 week weten we of Duitsland voor het eerst in 6 jaar een recessie doormaakt. Als dat al het geval is, dan betreft het een milde recessie, die snel voorbij is. De Europese Centrale Bank vindt het overigens niet erg als de krimpende economie de Duitse regering tot ingrijpen dwingt.
8 November 2019
Brexit Londen

Opinie Joost Derks

Zo komt de brexit stukje bij beetje dichterbij

Kun jij binnen 48 uur een goed oordeel geven over meer dan 100 pagina's met juridische vaktaal, die ook nog de toekomst van je land zal bepalen? Het Britse Lagerhuis ook niet. Dat maakt dat het nieuwe uitstel van de brexit niet als verrassing komt. De vooruitzichten voor de lange termijn worden echter langzaamaan steeds beter.
24 Oktober 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden