Meer nieuws

peen peenoogst Agrifoto3

Analyse Peen

Stroeve peenmarkt komt verder onder druk te staan

Het is zoeken naar kopers op de markt voor peen. Marktinsiders melden dat er flink getrokken moet worden om werk binnen te halen. De prijs is daarbij voor veel afnemers doorslaggevend. 'Voor jou, tien anderen', is een veelgehoorde opmerking deze week.
Vrijdag 12:15 uur
akkerbouw graan tarwe tarweveld graanveld

Analyse Granen

Staat de tarweprijs op een te hoog niveau?

De tarwemarkt heeft weer een extreme week achter de rug. Aan het begin van de week stuwde het nieuws de termijncontracten naar ongekende hoogtes. Daarop volgde een technische correctie die de markt nu een T-sprong zet. Is de tarwemarkt overkocht of staat de Matif-notering op zijn plek?
Vrijdag 11:50 uur
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Winterkoolzaad: saldo aantrekkelijker dan ooit

Door het hoge prijsniveau en de meeropbrengst van de nieuwe vergelingsvirusresistente rassen is er met winterkoolzaad een heel goed rendement te behalen. De vraag naar plantaardige oliën zat al behoorlijk in de lift en daar is het internationale tekort aan zonnebloemolie nu bovenop gekomen.
Vrijdag 10:45 uur

Video Uien

Wedden uientelers op het verkeerde paard?

Bij de telers is nog wel een vaste stemming te bespeuren, zegt DCA-marktexpert Pieter Post. Toch kreeg de notering voor grove gele uien op de beurs in Emmeloord een gevoelige tik. Door het warme weer van de laatste dagen wordt het in de minder goede schuren lastig de uien rustig te houden. De handel krijgt daardoor relatief makkelijk uien in handen.
Vrijdag 09:30 uur
aardappelen Gewastour2020

Analyse BB Biologisch

Prijs houdt stand op stugge biologische markt

De markt voor biologische aardappelen en uien verloopt nog altijd stroef. Telers willen wel verkopen, maar afnemers hebben slechts weinig belangstelling. Desondanks blijft de prijs er wel op. Er worden alleen weinig zaken gedaan.
Donderdag 15:15 uur
suiker Sudzucker

Nieuws Jaarcijfers

Südzucker realiseert fors hogere bietenopbrengst

Südzucker heeft het gebroken boekjaar dat liep van 1 maart 2021 tot en met 28 februari 2022, afgesloten met een omzet van €7,59 miljard. Dit is een stijging van €920 miljoen in vergelijking tot één jaar eerder.
Donderdag 14:00 uur
grond koeien Friesland

Nieuws Grondcoöperatie

Coöperatie helpt Friese boeren bij aankoop grond

Friese boeren die extra grond willen kopen om te extensiveren, maar het financiële plaatje niet rond krijgen, kunnen aankloppen bij Grondcoöperatie Rijkdom. Gisteren werd de coöperatie officieel gepresenteerd, maar de eerste grond is al aangekocht.
Donderdag 13:00 uur
aardappelen frankrijk

Analyse Aardappelen

Zo doen de vroege aardappelen in Europa het

Het aanbod is nog klein, maar de eerste vroege aardappelen in Europa zijn een feit. De ontwikkeling in de andere delen van ons continent verloopt voorspoedig en is in lijn met het langjarig gemiddelde.
Donderdag 12:05 uur
graan Agrifoto biologisch zomertarwe

Nieuws Akkerbouw

Duitse boeren zaaien 75% meer zomertarwe

Boeren in Duitsland hebben flink geanticipeerd op de granenmarkt met hoge prijzen. Het areaal wintergranen lag al vast toen de markt ontplofte, maar met zomergraan kon nog worden gestuurd. Het areaal zomertarwe stijgt maar liefst 75%. Ook zomergerst is flink meer ingezaaid. Kost dat aardappelen, bieten en maïs?
Donderdag 11:30 uur
tarwe silo graansilo tarweopslag

Nieuws Granen

Granenmarkt neemt een adempauze

Na twee dagen met recordprijzen voor tarwe en maïs heeft de granenmarkt een adempauze ingelast. De 'bulls' die de markt omhoog drijven moeten continu bijgevoerd met nieuws om een nóg hogere prijs te verantwoorden. Op dit moment maakt de wereld zich vooral zorgen over de uitvoer van Oekraïens graan.
Donderdag 10:45 uur
Agrifirm kunstmest bemesting Agrifoto meststoffen kas

Nieuws Kunstmest

Kunstmestprijs zet flinke daling in

De kunstmestmarkt bevond zich al langere tijd op hetzelfde prijsniveau, maar vooral KAS lijkt nu de weg naar beneden te hebben ingezet. Dat heeft niet alleen met de vraag naar kunstmest te maken in deze periode. Toch is er veel onzekerheid, want hoe ver gaat de prijs zakken?
Donderdag 09:30 uur
water waterkwaliteit

Nieuws Waterschappen

'Nipte meerderheid voor afschaffen boerenzetels'

Er lijkt een nipte Kamermeerderheid voor het afschaffen van de geborgde zetels in de waterschappen, concludeerde mede-indiener van de initiatiefswetswijzinging van de Waterschapswet, Laura Bromet (GroenLinks) aan het einde van het Kamerdebat daarover.
18 Mei 2022
arbeid

Opinie Edin Mujagic

Meer banen dan werklozen het nieuwe normaal

Ergens vorig jaar meldde het CBS dat er meer vacatures waren dan werklozen.De oorzaak: vergrijzing. Een van de kenmerken van vergrijzing is dat de beroepsbevolking begint af te nemen en arbeid dus in toenemende mate schaars wordt.Dat gaat de economie en de hele maatschappij behoorlijk veranderen.
18 Mei 2022
export uien schip container Nieuw-Zeeland

Analyse Uien

Goede exportcijfers uien houden stand

De laatste update inzake de exportcijfers van uien bevestigen het beeld dat zich al lange tijd aftekent. Wat zijn de meest recente cijfers?
18 Mei 2022
Beequip

Aangeboden door Beequip

Boer moet verduurzamen, maar hoe ga je dat betalen?

Wat de boer niet kent, dat eet hij wél: meer dan de helft van de boeren zegt te willen overstappen naar meer natuurvriendelijkere methoden voor hun onderneming. Want minder stikstofuitstoot, minder beschermingsmiddelen voor gewassen en minder broeikasgassen zijn voorbeelden van duurzaamheidsdoelen die gehaald moeten worden
18 Mei 2022
tarwe tarweoogst Agrifoto

Nieuws Granen

Recordprijs voor granenpool Agrifirm

Agrifirm betaalt een recordprijs uit in hun granenpools voor oogstjaar 2021, die zeker in het laatste decennia niet is gezien. De coöperatie heeft kunnen profiteren van een sterk vragende markt. Voertarwe levert €256,50 per ton. Voor baktarwe ligt dat resultaat €7,50 hoger. Vooral de bewaarders zijn afgelopen seizoen goed af. Daar lopen de prijzen op tot €337,50. Ook de brouwgerst zet sterke prijzen neer.
18 Mei 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief