Pool met stabiele groep telers

Van Meir uienpool verder zonder CZAV

23 September 2015 - Redactie Boerenbusiness

Na tien jaar wijzigen Van Meir Uien BV en CZAV hun samenwerking  in de uienpool. Vanaf de start van de pool was het de bedoeling om bij goed functioneren de samenwerking op dit gebied op den duur weer te beëindigen, zo laat directeur Leon van Meir weten.

Contractuele verbintenis niet langer noodzakelijk

In 2005 startte Van Meir Uien B.V vanuit Steenbergen met het sorteren en verpakken van uien. ‘Wij begonnen tien jaar geleden met niets, maar het was mijn wens een pool op te richten. CZAV wilde partner in afzet worden. Daarmee konden ze hun kennis en inzicht in de uiensector verbreden en mogelijk afzet voor hun producten vinden.’ 

Vanaf het begin was CZAV actief betrokken bij de uienpool in de rol van teeltbegeleider en commissionair. Een samenwerking die in tien jaar heeft geleid tot de ontwikkeling van een unieke pool met een stabiele groep uientelers. Van Meir groeide in die jaren uit tot een modern sorteerbedrijf met veel handelscontacten. Ook op administratief vlak en in het relatiebeheer heeft Van Meir een ontwikkeling doorgemaakt. Waar CZAV hierin eerder ondersteuning bood, deed zij nu een stap terug.

Van Meir Uien opereert inmiddels volledig zelfstandig. Een contractuele verbintenis met CZAV voor het onderbrengen van contracten en het begeleiden van de poolcommissie is daarbij niet langer noodzakelijk. ‘We staan beiden op de kaart. Daarnaast wordt de buitendienst van Van Meir uitgebreid', zo is ook te lezen in de nieuwsbrief van september. Op andere gebieden blijven ze elkaar ondersteunen in de teelt en afzet van uien.’

Telers kunnen bij Van Meir terecht voor de afzet van uien met bewaarbegeleiding. CZAV blijft actief in teeltbegeleiding, uienzaden, bemestingsproducten en gewasbeschermingsmiddelen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Marktupdate Uien

Het blijft kwakkelen op de uienmarkt

Analyse Aardappelmarkt

Voorjaarsramp akkerbouw komt steeds meer in beeld

Analyse Uien

Het vertrouwen in de uienmarkt is verdampt

Analyse Uien

Kan de uienprijs terugzakken naar nul?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden