Voorraadinventarisatie februari

Uienboxen VTA-leden stukje leger dan vorig jaar

27 Februari 2017 - Redactie Boerenbusiness

Minder gele zaaiuien in voorraad, maar een hoger percentage vrij en een kleinere voorraad rode uien. Dat is de uitkomst van de tweede voorraadinventarisatie die VTA in de eerste week van februari onder haar leden uitvoerde.

In de eerste inventarisatieronde gaven de deelnemers al aan dat de opbrengst in vergelijking met het vorige seizoen 2,9 procent lager was. Ten opzichte van het vijfjarig gemiddelde was dit ongeveer 5 procent lager. Inmiddels hebben de deelnemers ongeveer 49 procent van de uien afgeleverd. Dit ligt ongeveer op hetzelfde niveau als vorig seizoen. Toen was 48 procent van de uien afgeleverd.

49

procent

van de uien afgeleverd

In absolute tonnen is er bij de VTA-leden 5,0 procent minder voorraad dan vorig seizoen. Dit is ongeveer 8 procent minder dan het vijfjarig gemiddelde.

Van de voorraad is ongeveer 25 procent verkocht (75 procent is nog vrij). Vorige seizoen was 71,5 procent van de voorraad nog vrij. Op basis van absolute tonnen ligt de vrije voorraad 1 procent lager dan vorig jaar. Ten opzichte van het vijfjarig gemiddelde is dit 12 procent lager.

Naar verhouding ligt de voorraad vrij bij rode uien iets lager dan bij de gele zaaiuien. Bij de deelnemers met rode uien was 42 procent van de voorraad al verkocht, terwijl van de gele zaaiuien 23 procent van de voorraad is verkocht.

In april volgt nog een voorraadinventarisatie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Marktupdate uien

Aflandprijzen uienoogst 2023 steeds aantrekkelijker

Analyse uien

Komt het nog goed op de rode uienmarkt?

Marktupdate Uien

Voorbereiding nieuwe oogst uien trekt meer dan oude

Marktupdate Uien

Na plantuien wordt zaaien van uien ook een gevecht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden