Countus Akkerbouw Index

Prijsrally in aardappelen jaagt index omhoog

11 Oktober 2016 - Redactie Boerenbusiness

In augustus kwam de Countus Akkerbouw Index onder aanvoering van de klimmende aardappelprijs goed op stoom. De prijsrally zet in september nog sterker door. Daarmee overstijgt het aantal indexpunten de 120.

Met dat het oogstmoment van veel aardappelen steeds later wordt, loopt de spanning op en weet de termijnmarkt de weg omhoog gemakkelijk te vinden. Vooral in de tweede helft van september gaat het hard. Op 30 september is de stand van het april 2017 contract 24,40 euro per 100 kg. En ook in oktober zet de spurt door.

Termijnmarkt weet weg omhoog gemakkelijk te vinden

Van deze rally in aardappelen moet de akkerbouwindex het wel hebben, want in de andere gewassen zit vrij weinig beweging. De prijs van voertarwe blijft hangen op 158 tot hooguit 161 euro per ton in september. Pootgoed werd in de tweede week van september een euro duurder, maar bleef de rest van de maand veilig op 31 euro per 100 kg hangen.

Iets spannender is het op de uienmarkt. De tendens is de eerste drie weken dalende, maar veert eind september iets op richting de 9 euro per 100 kg. Al met al een notering die echter onder het niveau van in de zomer uitkomt en zo’n 4 euro onder dat van september 2015. De huidige marktstemming is rustig, maar er is wel sprake van een licht stijgende lijn.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Granen & Grondstof

Natte winter niet te zien in Europese opbrengstraming

Analyse Aardappelen

Aardappelen blijven aan de prijs volgens Rabobank

Analyse Granen & Grondstof

Droogte geeft tarwemarkt een slinger omhoog

Analyse Aardappelen

Marktbeweging en -beleving gaan niet gelijk op

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden