BB verkiezingspoll

Welke partij kiest agrarisch Nederland 15 maart?

28 Februari 2017 - Redactie Boerenbusiness - 45 reacties

Met nog een ruime twee weken te gaan voor de Tweede Kamerverkiezingen peilt Boerenbusiness de stemming in agrarisch Nederland. Welke partij heeft uw voorkeur? Geef eenmalig uw stem in de Boerenbusiness Verkiezingspoll rechts van de artikelen. 

Geef uw stem in de Boerenbusiness Verkiezingspoll

Eind 2016 deed Boerenbusiness met de poll al een peiling onder agrarisch ondernemers. Hieruit bleek dat de meerderheid van de bijna 3600 stemmers op de SGP (29%) stemde, gevolgd door CDA (25%) en PVV (15%).

In aanloop naar de verkiezingen op 15 maart publiceert Boerenbusiness regelmatig interviews met diverse landbouwwoordvoerders in de Tweede Kamer. Elbert Dijkgraaf (SGP), Helma Lodders (VVD) en Carla Dik-Faber (CU) namen al plaats in de studio om uitleg te geven over de landbouwstandpunten van hun partij. 

Ook kunnen bezoekers van Boerenbusiness prangende vragen aan de politici insturen. Stel ze nu ook aan Rik Grashoff (GroenLinks).

Bekijk hier de uitzendingen met Dijkgraaf, Lodders en Dik-Faber en hun antwoorden op de lezersvragen.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
45 reacties
Ger Brouwer 28 Februari 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10873590/Welke-partij-kiest-agrarisch-Nederland-15-maart?]Welke partij kiest agrarisch Nederland 15 maart?[/url]
De boeren zijn het beste af bij het CDA!
Michel Rogier 28 Februari 2017
Ik ga voor CDA
Ben Kok 28 Februari 2017
Alleen een dienende en partij zonder bijoogmerk krijgt mijn stem
en dan kom ik op de SGP uit.
Fier 28 Februari 2017
Ik ga voor het CDA
We moeten voor een partij gaan die voor Agri & Food en Platteland kiest. Het belang van onze export, waarde op de economische inbreng in de Nationale kas breed ondersteunt! Platteland is een gegeven dat hoort bij ons land met een bezoekende burger die houdt ervan. De vele nieuwe inwoners in de Plattelandsgebieden kiezen ervoor om er te wonen! Dat steden en industriegebieden uitbreiden daar heeft ook Agrarisch Platteland niet om gevraagd maar hij moet DAT wel accepteren.
Henk van der Wielen 28 Februari 2017
Het CDA is een veilige en verantwoorde keuze.
Bastiaan Snoek 28 Februari 2017
Mij lijkt het niet verstandig op de PVV te kiezen. Zij zijn immers voor de verplichte weidegang. En de EU verlaten hoort ook bij partij, niet doen dus.
Persoonlijk stem ik VVD want de partij heeft de landbouw enorm bij de export
geholpen naar het buitenland.
nn 28 Februari 2017
Gerrit Braks heeft ons aan de stront geholpen en daar zijn we nog niet uit.
Dank
Ric 28 Februari 2017
Sgp is helaas gewoon zonde van je stem omdat ze te klein zijn. Vvd geven de landbouw alleen in Brussel aandacht met huitema dus heb je hier ook niks aan. Er moet gewoon weer een boer komen te zitten dus cda nr.44
Zuidboer 28 Februari 2017
Ric schreef:
Sgp is helaas gewoon zonde van je stem omdat ze te klein zijn. Vvd geven de landbouw alleen in Brussel aandacht met huitema dus heb je hier ook niks aan. Er moet gewoon weer een boer komen te zitten dus cda nr.44


Dan kunnen er nog meer kansloze en corrupte landen bij komen zeker in de Unie. Daar ben ik als burger en primaire producent niet mee gebaat. Ik bedank vriendelijk voor het CDA!
Ad de Kort 28 Februari 2017
Met https://www.cda.nl/geurts/ heeft de landbouw een uitstekende pleitbezorger in de Tweede Kamer.
Helene 28 Februari 2017
Het is belangrijk dat er iemand uit de sector vertegenwoordigd is.
Als ik dan de lijstjes bekijk dan is de spoeling heel dun.
Wij hebben een melkveebedrijf en ik ga voor een collega.
Maurits von Martels CDA nr 44. Ik heb gehoord dat hij 16000 voorkeursstemmen nodig heeft. Zoveel boeren zijn er toch nog wel?
Boer Joop 28 Februari 2017
Altijd voor het CDA gestemd maar nu De SGP Egbert Dijkgraaf zal een goede landbouw minister zijn De landbouw word nu alleen kapot gemaakt !
Abonnee
erik 28 Februari 2017
ik ga als agrarier, maar vooral akkerbouwer niet op automatisch op een veehouder stemmen. De belangen liggen te ver uit elkaar. Dit forum i9s ook zinloos, iederéén maakt zijn of haar eigen keuze!!
kremer 28 Februari 2017
Je kan wel CDA aanprijzen maar onthou wel door het CDA hebben een mestwet, ik geef advies BOEREN stem op SGP.
HBW 28 Februari 2017
Beste collega's, Mijn advies is ook stem SGP!
Een partij waar je op kunt vertrouwen!!!
Abonnee
betweter 28 Februari 2017
als we voor landbouw kiezen en fatsoen CDA
kies je iets anders dan mot je straks niet zeuren dat we geen landbouw mensen hebben,
met CDA draaien we dingen weer terug naar hoe het heurt
Danny 28 Februari 2017
was van plan SGP te stemmen maar heb interview Dijkgraaf SGP gelezen in Boerderij. daar zei ie ook geen plan voor de melkveehouderij te hebben
door het ijs gezakt die man.
Karin 28 Februari 2017
ga nu voor het eerst in mijn leven CDA stemmen. En op Geurts
Eerlijke man
arda 28 Februari 2017
Elbert Dijkgraaf
Eindelijk een helder geluid. Vóór de boeren.
"Soms zou je gewoon wat meer SGP willen"
Stront Geen Probleem ;-)
Ik stem SGP, absoluut !
grootste teler van NL 28 Februari 2017
SGP of CU. Dat zijn de meest verstandige partijen. Ook voor niet kerkelijke
AJ 28 Februari 2017
SGP krijgt mijn stem! Komt als enige partij echt op voor de landbouw. Met de algemene beschouwingen was het nl alleen de SGP nog die de landbouw voor het voetlicht bracht.....
beekhuis 1 Maart 2017
Ook mijn stem gaat naar de SGP. Jaco Geurts komt ook op voor de boeren, maar staat op een plaats dat hij weinig tot geen invloed heeft op standpunten bij formatie. Denk inderdaad aan het feit dat het CDA geen enkele inbreng op het punt landbouw had met de laatste algemene beschouwingen. Dat zegt genoeg. De landbouw zal ook bij de formatie voor hen geen rol spelen, of minimaal sterk ondergeschikt zijn. Laten we het dan maar helemaal niet hebben over iemand op plaats 44. Stem alstublieft op een partij die altijd voor de landbouw opkomt, ook bij monde van de partijleider. Prik door die partijen heen die nu snel willen scoren bij de boeren. Als de SGP op een sleutelpositie komt, wat zeer wel denkbaar is met 4 of 5 zetels is de kans het grootst dat er bij de formatie een positieve vertaalslag komt richting landbouw.
Christen 1 Maart 2017
Het is wel duidelijk dat de meeste mensen die hier reageren nog het liefst terug naar de middeleeuwen gaan. Leve de achteruitgang!
Paul 1 Maart 2017
SGP of CDA, beiden zijn heel denkbaar. Personen tegen het licht aanhouden is dan op zijn plaats. Ik betwijfel of Jaco Geurts in staat is om voldoende tegengas te geven in de kamer. Elbert Dijkgraaf is een man met meer charisma. Altijd welkom in het oerwoud in den Haag.
Abonnee
Vrij grof 1 Maart 2017
Ik stem op iets wat niets met geloof heeft.
Politiek en geloof zijn te veel verschillend.
Ik ga wel voor de VVD ook al hebben die niet alles goed gedaan voor de sector.
Johan van de Brink 1 Maart 2017
Ik meen mij te herinneren dat het CDA decennialang heeft mee geregeerd en in die tijd heeft de teloorgang van de agrarische sector en de tomeloze regelterreur ook plaats gevonden. Mijn stem gaat naar de SGP, Dijkgraaf zou een uitstekende minister VOOR landbouw zijn
Koeroes 1 Maart 2017
Mensen DENK na.
Jan 2 Maart 2017
CDA ???
Dank je.
Die hebben juist alles naar de knoppen geholpen.
Blijf dan liever maar thuis aub.
Anoniem 2 Maart 2017
Beste boeren(vrienden),

Als er 1 iemand echt oog heeft voor de boeren is het Elbert Dijkgraaf. Dagelijks bezoekt deze SGP'er agrariers. Hij bezoekt ze niet alleen maar gaat ook in gesprek met ze! Ik heb bijeenkomsten mogen bijwonen en daarbij staat 1 ding voor Elbert Dijkgraaf centraal: de boer!

Wees verstandig en stem voor de boer!
knollenland 3 Maart 2017
jan heeft gelijk de landbouw sector is bij het CDA niet in de goede handen.
L.Ackermann 3 Maart 2017
CDA gemeenteraad Utrecht heeft er anders wel voor gezorgd dat de paardenmarkt weg moest. En een andere locatie werd ook niet geboden. Dus paarden en vee handelaren waren/zijn waarschijnlijk sceptisch over het feit:CDA heeft veel op de de agrarische sector. Afgelopen EU verkiezingen mevr Pierik CDA gestemd. Hoor er weinig van. En mijn inziens zit geen boer meer in de 2e kamer die de sector steunt. En bv een mevr Thieme een ho toe roept.
I.Pimmelaar 3 Maart 2017
IK stem CU JA ja en ook nog op een vrouw. Princiepeel
Zuidboer 3 Maart 2017
Ger Brouwer schreef:
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10873590/Welke-partij-kiest-agrarisch-Nederland-15-maart?]Welke partij kiest agrarisch Nederland 15 maart?[/url]
De boeren zijn het beste af bij het CDA!



Met een centrum links kabinet? Ga er maar niet vanuit!
juun 3 Maart 2017
eerst ff buma bellen ministerie van landbouw moet terug komen met pierik op die post dan heeft hij mijn stem.
Boer en buitenlui 4 Maart 2017
Onbegrijpelijk dat agrarisch Nederland nog steeds kiest voor meer geld naar Brussel en minder naar de eigen sectoren. Oneerlijke concurrentie vanuit Oekraïne, beperkingen vanuit Brussel op fosfaat, baantjes voor hun eigen politieke vriendjes en export boycot naar Rusland, die nu vooral ten nadele van onze export is en niet van Rusland. Met zulke beleidsmakers kunnen we beter zelf de agrarische sector maar opheffen. Misschien toch maar een keer PVV stemmen?
Peter 5 Maart 2017
Landbouw in al zijn vormen van glastuinbouw tot boomkwekerij en van varkens-houderij tot visteelt - alles moet in ieder geval een minister hebben om die uitgebreide sector te vertegenwoordigen - landbouw is al zijn vormen is zo ontzettend belangrijk en voor het land - Nederland kan heel goed meer en meer zelfvoorzienend worden en een prima binnenlandse markt bedienen - en innovaties en meer maar ... de boer(alle disciplines) moet altijd een behoorlijk inkomen uit productie overhouden en niet tegen kostprijs werken - consumenten zijn voorstander van een gezonde agrarische sector
ja en nu nog een fatsoenlijke partij vinden om te stemmen ...
Leonardo 5 Maart 2017
Boer en buitenlui schreef:
Onbegrijpelijk dat agrarisch Nederland nog steeds kiest voor meer geld naar Brussel en minder naar de eigen sectoren. Oneerlijke concurrentie vanuit Oekraïne, beperkingen vanuit Brussel op fosfaat, baantjes voor hun eigen politieke vriendjes en export boycot naar Rusland, die nu vooral ten nadele van onze export is en niet van Rusland. Met zulke beleidsmakers kunnen we beter zelf de agrarische sector maar opheffen. Misschien toch maar een keer PVV stemmen?

Stem voor verandering. De conventionele partijen zijn verworden tot baantjescarrousel. Nu heeft iedereen oog voor het electoraat, maar 16 Maart is men u vergeten. Alles voor Brussel en elkaar. Het Forum voor Democratie biedt een alternatief waarbij meer plaats is voor uw en mijn mening middels referenda, minder EU en bureaucratie en meer faciliteren.
Abonnee
sneu 5 Maart 2017
referenda zijn verkapte verkiezingsbeloften waarvan we de uitslag naast ons neer kunnen leggen. Zie hier het geraaskal van zogenaamde vernieuwende partijen.
Conny 6 Maart 2017
Boer en buitenlui.
Helemaal eens met je advies. Stem voor de verandering eens PVV, want als alles doorgaat, zoals nu, dan behoeven we over 4 jaar al niet meer te stemmen. Partijen als DENK en Art.1 zullen dan de dienst gaan uitmaken en onze agrarische sector gewoon overnemen, met op de achtergrond de stem van Erdogan. Wees wijs en stem voor je eigen land, zolang het nog kan. Ok de boeren-business zal daar wel bij varen!!!
Sunny 6 Maart 2017
Na het lezen van het verhaal van die doos van een mevrouw meuldijk in de telegraaf stem ik toch maar geert,dan mag ik in elk geval bzv kijken.
Abonnee
betweter 6 Maart 2017
bij pvv krijg je chaos!
geen regering en anti dieren!
De Blonde 6 Maart 2017
Sunny schreef:
Na het lezen van het verhaal van die doos van een mevrouw meuldijk in de telegraaf stem ik toch maar geert,dan mag ik in elk geval bzv kijken.


Een stem voor Trump, voor Theresa EN voor Geert zijn protest stemmen, maar halen aan 't eind hun gelijk.
Boeren en afnemers/leveranciers zijn sponsors van de grote graaiers en na het stem hokje zijn die je gewoon vergeten! We leven in een té weelderige maatschappij, jammer toch anders was de boer meer van tel.
Sunny 6 Maart 2017
De Blonde schreef:
Sunny schreef:
Na het lezen van het verhaal van die doos van een mevrouw meuldijk in de telegraaf stem ik toch maar geert,dan mag ik in elk geval bzv kijken.


Een stem voor Trump, voor Theresa EN voor Geert zijn protest stemmen, maar halen aan 't eind hun gelijk.
Boeren en afnemers/leveranciers zijn sponsors van de grote graaiers en na het stem hokje zijn die je gewoon vergeten! We leven in een té weelderige maatschappij, jammer toch anders was de boer meer van tel.

Juist het maakt gewoon geen reed uit waar je op stemt
Danny 12 Maart 2017
Allemaal op CDA-er Geurts stemmen. Geven we mee aan dat hij de minister van landbouw moet worden.
Stenenboer 13 Maart 2017
Stem voor het eerst CDA, geertsVvd was een partij voor ondernemers, nu is het een onbetrouwbaar yuppen partij die niks met de landbouw heeft
Anoniem 15 Maart 2017
CDA natuurlijk! PVV is een lachertje. Zij gingen mee in het verbieden van nertsen in Nederland... Wilders doet wat hem goed uitkomt en hetgeen wat hem stemmen oplevert. Mocht dat negatief uitpakken voor de boeren, dan maakt het hem niets uit hoor. Als hij zijn stemmen maar krijgt. Daar wil je als boer toch niet op stemmen.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Politiek

Berucht amendement op dierenwet is van de baan

Nieuws Politiek

Natuurherstelwet met noodrem goedgekeurd

Analyse Politiek

Financiën breekpunt, ook op landbouw botert 't niet

Analyse Mest

Adema ligt op ramkoers met de agrarische sector

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden