Sheila Fitzgerald / Shutterstock.com

Nieuws Handelsmissie

Landbouwsector VS ziet afzetkansen in Nederland

16 Januari 2023 - Wouter Baan

Het Amerikaans landbouwministerie (USDA) komt in april op handelsmissie naar Nederland. De Amerikanen zien in ons land afzetkansen voor onder meer zuivel, rundvlees en granen. Daarbij wordt Rotterdam gezien als de ideale toegangsport voor het Europese achterland.

De handelsmissie vindt plaats van maandag 17 tot en met donderdag 20 april. De exacte inhoud van het programma is nog niet bekend. De insteek van de missie is het onderzoeken van exportmogelijkheden voor Amerikaanse landbouwproducten als rundvlees, granen, zuivel en peulvruchten.

Het USDA noemt Nederland een volwassen afzetmarkt met veel professionele voedselimporteurs, handelaren, verwerkers en distributeurs. Daarbij vindt het USDA de Rotterdamse haven interessant, want dat is een toegangsport tot andere afzetmarkten in de Europese Unie.

Het is niet zo dat de Amerikaanse landbouwexport naar Nederland nu nog in de kinderschoenen staat. In 2021 exporteerde de VS voor $3,4 miljard aan landbouwgoederen (inclusief bosbouwproducten) naar Nederland. Daarmee is ons land voor de VS de tiende belangrijkste afzetmarkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.

Meer over

Zuivelexport
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Rusland voert zuivelexport gestaag op

Analyse Melk

Melkveehouder wacht met verwerker grote keuzes

Nieuws melk

Kaas en WPC lichtpuntjes in zwakke zuivelexport VS

Nieuws melk

Canada houdt melkinvasie uit VS tegen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden