Accon AVM

Aangeboden door ACCON■AVM

Subsidie Jonge landbouw-ers: interessant voor u?

23 December 2019

Tot 7 februari 2020 is de POP3-subsidie Jonge landbouwers weer opengesteld. Met deze regeling kunnen jonge landbouwers subsidie ontvangen voor investeringsprojecten. Ontdek of deze subsidie voor u interessant is én wat de voorwaarden zijn.

Wat is de subsidie Jonge landbouwers?
Met de subsidie Jonge landbouwers stimuleert en ondersteunt de overheid jonge landbouwers tot en met 40 jaar. Elke onderneming met een jonge landbouwer kan in aanmerking komen. Een jonge landbouwer kan maar éénmaal van deze regeling gebruik maken. De tegemoetkoming is 30% van de subsidiabele kosten. Meer over de voorwaarden.

Tips bij uw subsidieaanvraag
Bent u van plan om gebruik te maken van de subsidie Jonge landbouwers? Enkele tips:

  • Tip 1: Ga niet investeren omdat u een subsidie kunt ontvangen. Bepaal eerst voor uzelf welke investering past bij uw huidige situatie, strategie en toekomstvisie.
  • Tip 2: Kijk vervolgens of uw beoogde investering valt onder een categorie in de lijst. Is dit niet het geval? Onderzoek of u kunt afwijken met uw investeringsplan, zodat u wél in aanmerking komt.
  • Tip 3: Weeg de extra kosten af tegen het subsidiebedrag. Welke invloed heeft deze investering op uw liquiditeit? U ontvangt de subsidie pas nadat de volledige investering is gedaan.  Dat proces kan wel maanden duren.
  • Tip 4: Kijk ook naar alternatieve investeringen. Soms is investeren in iets nieuws mét subsidie duurder dan een tweedehands oplossing.

De huidige POP3-regeling eindigt in 2020. Het is nog niet duidelijk of we hierna nog een dergelijke regeling krijgen en wat hier de voorwaarden van zijn. Misschien is dit dan ook de laatste keer dat jonge landbouwers op deze manier subsidie kunnen krijgen.

Up-to-date
U ziet: een nieuwe investering vraagt om een doordachte aanpak. Het moet in het totaalplaatje van uw onderneming passen. Daarbij is het belangrijk om goed up-to-date te blijven van (aankomende) subsidies en fiscale regelingen. Benieuwd of de POP3-subsidie Jonge landbouwers interessant voor u is? Kunt u aan alle voorwaarden voldoen? Lees meer over de voorwaarden en neem contact op met een acconâ– avm adviseur of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

acconâ– avm heeft bij de samenstelling van dit artikel gestreefd naar uiterste betrouwbaarheid en zorgvuldigheid, maar kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuistheden en de gevolgen hiervan. Deze informatie is uitsluitend bedoeld ter algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan de informatie worden ontleend. De informatie is niet bedoeld als vervanging van enig advies. Indien u zonder verificatie of nader advies van de geboden informatie gebruik maakt, doet u dat voor eigen rekening en risico.

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden