Dossier | Phytophthora

Corteva

Aangeboden door Corteva

Bescherming Phytophthora met minder spuitrondes

Verduurzaming in de akkerbouw is bijvoorbeeld onderzoeken hoe we met inzet van minder middelen Phytophthora kunnen voorkomen. Zo heeft Corteva afgelopen jaar door PPO Lelystad laten onderzoeken welke bijdrage Zorvec hier aan kan leveren.
21 Mei 2021
Syngenta

Aangeboden door Syngenta

Aardappelen: pas op voor Phytophthora

Met wisselvallig weer en oplopende temperaturen kan Phytophtora zich snel ontwikkelen. Het is dus belangrijk alert te zijn en het bespuitingsschema gesloten te houden; want preventief werken is altijd veel beter en goedkoper dan achteraf curatief moeten corrigeren. Zeker met de nieuwe, agressievere stammen is dit van groot belang.
12 Mei 2021
aardappelen spuiten gewasbescherming Gewastour2020

Nieuws Gewasbescherming

Doek valt definitief voor Mancozeb

Na bijna 60 jaar is het doek voor de fungicide Mancozeb definitief gevallen. Landbouwminister Carola Schouten sprak zich recent nog negatief uit over een tijdelijke verlenging van de cruciale schimmelbestrijder. Tijdens het Scopaff-overleg in Brussel is besloten dat het middel definitief verdwijnt van de Europese markt.
26 Oktober 2020
Syngenta

Aangeboden door Syngenta

Aardappelen: Let op voor phytophthora!

Het weer is wisselvallig. De huidige temperaturen en buien zijn ideaal voor het ontwikkelen van phytophtora. De ziektedruk neemt op sommige plaatsen toe. Wees dus alert op de situatie in uw percelen en houdt het bespuitingsschema gesloten. Preventief werken is altijd veel beter en goedkoper, dan achteraf curatief moeten corrigeren.
22 Juni 2020
aardappelen spuiten gewasbescherming

Gewastour Week 24

Bescherming tegen phytophthora begonnen

Meerdere telers van de Boerenbusiness Gewastour hebben de afgelopen tijd gespoten tegen phytophthora. De schimmel kan ontstaan bij een bladnatperiode van 4-8 uur en een luchtvochtigheid van om en nabij 95%. Door de regen van afgelopen weekend zijn de omstandigheden op bepaalde plekken voor phytophthora ideaal. Welke beslissingen maken de telers?
9 Juni 2020
Corteva

Aangeboden door Corteva

Phytophthora-stammen steeds agressiever

De aardappelziekte Phytophthora infestans verandert. Er zijn nieuwe stammen gekomen die agressiever zijn dan we voorheen gewend waren. De nieuwe stammen waar we vooral mee te maken hebben zijn EU-36 en EU-37
19 Mei 2020
aardappelen spuiten

Inside Gewasbescherming

Phytophthora agressiever, bescherming in het nauw

Europese aardappeltelers krijgen steeds vaker te maken met agressieve phytophthoraklonen, die zich kenmerken door een zeer korte vermeerderingscyclus. Daar is de huidige gewasbescherming niet op voorbereid. Kunnen telers zich, met een krimpend middelenpakket, wapenen tegen de ziekte?
10 Maart 2020
aardappelen spuiten precisielandbouw

Aangeboden door Bayer

Hoge phytophthoradruk vereist directe actie

Met het huidige wisselvallige weer, dat gepaard gaat met zeer stevige buien en soms onweer, is de kans op phytophthora enorm. Er is nu actie vereist voor een curatieve werking, sporendoding én knolbescherming.
14 Augustus 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden