Dossier | DCA Beursprijs 2.0

slachterij varkens varkensvlees

Analyse DCA Beursprijs

Bodem onder varkensprijs blijft onbetrouwbaar

Na een onrustige periode heeft de DCA Beursprijs opnieuw een bodem gevonden. Voorlopig althans, want de druk blijft groot. Een groot aanbod slachtrijpe varkens is een loden last voor de markt, waardoor het fundament onder de noteringen niet betrouwbaar is.
Vrijdag 20:15 uur
slachterij varkensvlees

Analyse DCA Beursprijs

Varkensmarkt is weer terug bij af

Amper twee maanden geleden waren de varkensprijzen nog prut. Daarna volgde een historische prijsopleving, maar nu slaat het sentiment weer de andere kant op. De noteringen staan begin mei flink onder druk, waarbij Duitsland de richting naar beneden aanwijst. In hoeverre volgt Nederland middels de DCA Beursprijs?
6 Mei 2022
slachterij varkens varkensvlees

Analyse DCA Beursprijs

Betere vleesafzet te pril voor stijging varkensprijs

De vraag naar varkensvlees toont voorzichtig verbeteringen. Voor het bewerkstelligen van hogere varkensprijzen is echter meer vuurwerk nodig. Bovendien is het varkensaanbod in Noordwest-Europa nog altijd aan de ruime kant.
29 April 2022
varkens

Analyse DCA Beursprijs

Varkensprijs koerst door vlakker landschap

Na een prijscorrectie is de rust op de varkensmarkt teruggekeerd. Een verhoging is op dit moment niet in beeld, net zoals een verdere prijsverlaging niet aan de orde is. Dit betekent dat de DCA Beursprijs 2.0 maar één kant op kan, en dat is zijwaarts.
22 April 2022
slachterij varkensvlees

Analyse Varkens

Varkensprijzen lopen schade op

De varkensprijzen gingen kortgeleden nog als een speer omhoog, maar intussen is de markt van kleur verschoten. De gebroken weken en een tegenvallende vleesafzet maken dat de Nederlandse prijzen nu schade oplopen.  
15 April 2022
varkensvlees

Analyse Varkens

Varkensmarkt moet door een lastige fase

Het Paasweekend en ook Koningsdag zijn in aantocht. Met de uitval van slachtdagen in het verschiet, vertraagt dit de afzet van vleesvarkens. De vleesafzet wacht daarbij op prikkels. Hoe reageert de DCA Beursprijs 2.0 op deze situatie?
8 April 2022
slachterij varkens varkensvlees

Analyse Varkens

Varkensprijs voorlopig even uitgeplust

De historische prijsrally op de varkensmarkt is voorbij. In luttele weken tijd zijn de prijzen uit een een diep dal omhoog geschoten. De grens van €2 per kilo is op dit moment een onpaseerbare barrière. Later dit jaar zijn verdere verhogingen mogelijk, maar op korte termijn heeft de keten tijd nodig om de prijsrally een plek te geven.
1 April 2022
varkens

Analyse Varkens

Kleine plus DCA Beursprijs op varkensmarkt

Na een wilde achtbaanrit in de afgelopen weken is nu de vraag hoeveel stijgingspotentie de varkensprijzen in Europa nog hebben. Het aanhoudend krappe aanbod in Duitsland en de sterk verbeterde vleesvraag bieden de markt veel steun. Is het genoeg voor een verhoging van de DCA Beursprijs 2.0?
25 Maart 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief