Dossier | Varkensmarkt 2021

slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Varkensmarkt kan even op adem komen

Na een paar roerige weken vertonen de varkensprijzen tekenen van stabiliteit. De vleesmarkt voelt op de achtergrond noch wel nerveus aan. Waar zit hem dat in?
8 Oktober 2021
slachterij vleesverwerking

Inside Varkens

Personeelstekort drijft wig in vleesprijzen

Het personeelstekort is zo groot dat Nederlandse slachterijen vanaf heden een hogere uitbeenprijs verlangen. Dit houdt in dat er groter onderscheid gaat worden gemaakt tussen vleesonderdelen ‘in de been’ en ‘uit de been’. Dit blijkt uit de prijsmutaties van onder andere Van Rooi en Westfort die deze 'disclaimer' deze week op de prijslijsten naar hun afnemers hebben gezet.
5 Oktober 2021
varkensvlees

Nieuws Varkensvlees

Baconprijs all time high in VS en Canada

Wat een groot contrast: Waar de prijzen van Europees varkensvlees zwaar onder druk staan, tikken de baconprijzen in de VS en Canada momenteel records aan. Hoe komt dit?
5 Oktober 2021

Inside Varkens

Prijsdruk in varkens steekt weer de kop op

De varkensprijzen houden het na een korte stabiele periode opnieuw niet droog. Volgens marktexpert Wouter Baan is er sprake van opvallende mutaties. Ook zijn er kleine lichtpuntjes.
29 September 2021
Vion Food Group

Inside Varkens

Vion duwt varkensmarkt dieper in mineur

Met dat de varkensprijzen enige vorm van stabiliteit lieten zien, komt Vion deze week met een nieuwe verlaging op de proppen.
28 September 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

IJs onder varkensprijzen blijft flinterdun

Hoewel de paniek op de varkensmarkt is weggeëbd, is van stabiliteit zeker nog geen sprake. Op de achtergrond kregen de zeugenprijzen deze week nog een forse correctie en bovendien blijft het varkensaanbod drukkend ruim.
25 September 2021
supermarkt Duitsland vlees

Nieuws Varkens

Supermarkt schiet Duitse varkenshouder te hulp

In deze crisistijden krijgen varkenshouders in Duitsland hulp uit onverwachte hoek. Diverse grote supermarkten beloven financiële ondersteuning. Ook roepen supermarkten op tot stuntacties om de voorraden af te bouwen.
20 September 2021
varkensvlees

Inside Varkens

Mineurstemming op varkensmarkt blijft

Er zijn geen impulsen zichtbaar die de aanhoudende slechte stemming op de varkensmarkt vlottrekken. De DCA Beursprijs 2.0 kan wel standhouden, maar de stemming is niet best.
11 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden