Shutterstock

Nieuws Brexit

Wordt brexit opnieuw uitgesteld, en tot wanneer?

5 April 2019 - Kimberly Bakker - 1 reactie

De Britse premier Theresa May laat vrijdag 5 april weten dat ze de brexit wil uitstellen tot zondag 30 juni, zo schrijft ze in een brief aan de Donald Tusk, de voorzitter van de Europese Unie. Tusk daarentegen is een juist voorstander van een flexibel uitstel.

May heeft vrijdag 5 april aangegeven opnieuw meer tijd nodig te hebben om tot een akkoord over de brexit te komen. In een brief aan Tusk vraagt May om uitstel tot zondag 30 juni. Dit heeft waarschijnlijk tot gevolg dat het Verenigd Koninkrijk mee moet doen aan de Europese verkiezingen van eind mei.

In de brief aan de voorzitter van de Europese Unie benadrukt May dat de uittredingsovereenkomst niet zal worden gewijzigd. Mocht het Lagerhuis binnenkort alsnog instemmen met het brexit-akkoord, dan kan het land zich voor eind mei uit de Europese Unie terugtrekken. Deelname aan de verkiezingen is dan niet nodig.

Flexibel uitstel
Tusk meldde eerder al dat hij het Verenigd Koninkrijk meer tijd wil geven. "Daarom legt Tusk vrijdag 5 april een voorstel voor flexibel uitstel neer bij de Europese lidstaten", zo meldt een Europese functionaris bij NOS. Hij is een voorstander van een zogenaamde 'flextention' van maximaal 12 maanden. Zodra het Lagerhuis in Londen een akkoord heeft bereikt over de brexit, kan het land de Europese Unie verlaten. Het uitstel hoeft dus niet per se 1 jaar te duren.

Op dit moment lijkt het erop dat het plan van Tusk (flexibel uitstel) een grote kans van slagen heeft. Al moeten dan wel alle lidstaten hiermee instemmen. Gebeurt dat laatste niet, dan moet het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie vrijdag 12 april verlaten (zonder deal).

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
kalf 7 April 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10881970/wordt-brexit-opnieuw-uitgesteld-en-tot-wanneer]Wordt brexit opnieuw uitgesteld, en tot wanneer?[/url]
Uiteindelijk gaat Europa door de bocht,dat weten de Engelsen als geen ander.Ze spelen het spel keihard en de nu nog rijkste landen van de E.U. betalen de rekening toch wel.Hier in Nederland wordt deze koehandel natuurlijk weer enorm opgeblazen net als Engeland zelf.De handel blijft heus wel,misschien wat ingewikkelder papier winkel maar dat is het dan ook wel.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden