Shutterstock

Nieuws Impactlening

Rentekorting Rabobank aan groene melkveehouder

23 Mei 2019 - Redactie Boerenbusiness - 7 reacties

Rabobank heeft donderdag 23 mei officieel de eerste 'Planet Impact Lening' verstrekt. De korting voor de herfinanciering van een bestaande lening gaat naar melkveebedrijf Riedstra en Hoving VOF uit Veenhuizen. Dit omdat zij goed scoren op het gebied van biodiversiteit.

De korting van maximaal 0,5% voor een lening van maximaal €1 miljoen is, volgens de geldverstrekker, vooral bedoeld voor melkveehouders die verbetering tonen op het gebied van grondgebondenheid, vermindering van de uitstoot van broeikasgassen, een daling in de ammoniakemissie, een afname in het stikstofbodemoverschot en/of een bijdrage leveren in natuur en landschap.

Om dit te bepalen, heeft de bank een zogeheten 'Biodiviersiteitsmonitor' ontwikkeld. Hoe beter een melkveebedrijf het in deze monitor doet, hoe meer korting de melkveehouder krijgt. "Als uit de pilot blijkt dat dit een goede manier is om biodiversiteit te stimuleren, willen we dat uitbreiden naar vergelijkbare samenwerkingsverbanden in andere regio’s", zegt Carin van Huët, directeur Food & Agri van Rabobank, in de verklaring. 

Bloemrijke akkerranden
Melkveebedrijf Riedstra en Hoving VOF is van de broers Jappie en Dirk Riedstra en grenst aan een natuurgebied. "Op ons bedrijf proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met biodiversiteit. Dit doen we onder meer door het inzaaien van bloemrijke akkerranden en door weidevogel- en botanisch beheer op een deel van ons grasland", zo verklaart Jappie Riedstra.

Hij vervolgt: "Daarnaast werken we ook samen met Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. We doen aan begrazing met natuurkoeien (van het ras Herefords) en Exmoor pony’s. We hebben onze stal landschappelijk ingepast en op ons erf proberen we hier zoveel mogelijk rekening mee te houden."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
7 reacties
tem 23 Mei 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10882582/rentekorting-rabobank-aan-groene-melkveehouder]Rentekorting Rabobank aan groene melkveehouder[/url]
de rabo begint ook al links te worden in dit land, daar omheen dondert het geen reet.
Wim 23 Mei 2019
Wat een culverhaal Rabo en LTO hebben alleen oog voor grote bedrijven , te groot met dit als toetje.
jan 23 Mei 2019
wie betaald die korting .alle leden van de rabo ?
Egbert 23 Mei 2019
Prachtig initiatief. Mooie ondersteuning voor de voorlopers.
Gert 23 Mei 2019
Waarom geld deze 0,5 % rente korting ook niet voor de gewone burger ? Zit hier een stukje vermogen achter waar de bank ook belang bij heeft?????????
fries 23 Mei 2019
met deze korting nog stukken duurder als alle andere banken
scherpste tarieven bij ING
Kjol 23 Mei 2019
Verloren zaak met de houtje touwtje insteek, prutserij is het aan het worden. Heeft niets meer te maken met vooruitstrevende landbouw vormen.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Podcast Valuta met Joost Derks

'Rente in de eurozone gaat als eerste omlaag'

Nieuws Rabobank

Rabobank wil meer slagkracht hoofdkantoor

Podcast Valuta met Joost Derks

Zicht op lagere rentes brengt markten in extase

Analyse Rabobank

Carbon nieuwsbrief Rabo valt fout bij boer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden