Shutterstock

Nieuws Slachterij

Vion Altenburg focust zich in 2020 louter op rundvee

20 November 2019 - Kimberly Bakker

Vion heeft op woensdag 20 november bekendgemaakt dat de productielocatie van varkens en runderen in Altenburg, dat in de Duitse deelstaat Thüringen ligt, zich vanaf 2020 louter gaat focussen op het slachten van runderen. Op die manier hoopt deze vestiging zich beter te kunnen concentreren op verdere groei in de rundveesector.

In een persbericht meldt Vion dat de productielocatie in Altenburg vanaf het eerste kwartaal van 2020 geen varkens meer gaat slachten. Dit komt onder andere doordat de varkenshouderij in het oosten van Duitsland in de afgelopen jaren gestaag is afgenomen. "Daarentegen blijkt uit diverse marktanalyses dat de rundveestapel in die regio juist toegenomen is. We willen voortborduren op deze groei en doen dat door deze locatie verder te specialiseren in runderen", aldus Vion.

Nieuwe strategie
De koerswijziging voor Vion Altenburg is tevens onderdeel van de nieuwe strategie van het concern. "Door te stoppen met het slachten van varkens kan deze vestiging zich beter specialiseren op de rundveesector. Dit is belangrijk, omdat de locatie in Altenburg de enige runderslachterij in het oosten van Duitsland is", zo staat in het persbericht. De grotere capaciteit moet er ook voor zorgen dat de transporttijden van veehouders naar de vleesproducent significant dalen.

De omschakeling van varkens én rundvee naar louter runderen zorgt er wel voor dat er 110 medewerkers hun baan verliezen. "Deze medewerkers zijn ondertussen geïnformeerd en met hen zijn we al in gesprek over een sociaal plan."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Analyse Varkens

Grote reorganisatie bij Vion laatste kans op Duits succes

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden