Vanaf oogst 2016

Agrifirm en Koopmans in duurzame baktarwe

31 Augustus 2015 - Redactie Boerenbusiness

Agrifirm Plant en Koopmans Koninklijke Meelfabrieken BV werken samen in een project van Stichting Veldleeuwerik, om duurzaam geteelde baktarwe van Veldleeuweriktelers naar de markt te brengen. Het streven is om vanaf september 2016 de eerste tarwe uit dit project te gebruiken in de melanges van Koopmans voor het maken van broden bij de bakkers. 

Dit jaar zijn er diverse baktarwerassen bij de telers geoogst. Uit deze oogst worden de beste rassen voor de verwerking en teelt geselecteerd. ‘Door actief  samen te werken in ketenverband kun je kennis delen en werken aan producten waar de consument om vraagt’, legt Aart den Bakker uit, manager afzet Agrifirm Plant.

Gezamenlijk waarde creëren en vertalen naar alle schakels in de keten

‘Steeds meer consumenten laten herkomst en verwerking van voedsel meewegen in hun aankoopbeslissing en transparantie is daarbij vereist’, aldus Bauke Wierda, manager Inkoop , Koopmans Koninklijke Meelfabrieken. Dit project zet sterk in op gezamenlijk waarde creëren en vertalen naar alle schakels in de keten. 

Voor baktarwe zijn er diverse rassen beschikbaar. Het eiwitgehalte en het valgetal zijn voor een belangrijk deel bepalend voor de bakeigenschappen van het meel, echter ook de kwaliteit van het eiwit is minstens zo belangrijk. Deze kwaliteit van het eiwit wordt door Koopmans getest door het proefmalen en bakken van iedere partij die haar wordt aangeboden Voorafgaand aan het zaaien deze herfst, gaat Agrifirm Plant de Veldleeuweriktelers nader informeren over de werkwijze en rassenkeuze.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse Granen & Grondstof

Tarwehandel toon weinig vertrouwen in nieuwe oogst

Analyse Granen & Grondstof

Natte winter niet te zien in Europese opbrengstraming

Analyse Granen & Grondstof

Droogte geeft tarwemarkt een slinger omhoog

Marktupdate Granen

Het is of te nat of te droog in de graangebieden

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden