De afgelopen twee weken is het suikergehalte in bieten verder opgelopen. De huidige daggemiddelden zitten qua suiker nu boven de 16 procent, zo maakt Cosun donderdag bekend.
De bietencampagne is nu twee weken aan de gang en Cosun heeft inmiddels ruimschoots een half miljoen ton bieten verwerkt. In deze twee weken is de kwaliteit van de bieten behoorlijk verbeterd. Het suikergehalte nam toe en de grondtarra nam af.
Dat had vooral effect op Zuid-Beveland en op Tholen/ Sint Philipsland waar het suikergehalte in één week een procent omhoog ging. De regio Overijsselnoord heeft met 16,7 procent het hoogste suikergehalte van alle regio’s. Het laagst is dat bij Midden-Brabantzuid dat op 14,7 uitkomt en bij de Kop van Noord-Holland met 14,8 procent.
De huidige daggemiddelden zitten qua suiker nu boven de 16 procent en dat stijgt waarschijnlijk nog. Cosun verwacht een verdere stijging van het gehalte, omdat veel percelen nog een prima bladapparaat hebben en dus dagelijks nog goed suiker kunnen produceren.
Het tarrapercentage daalde van 12 procent in week 1 naar 11,2 procent afgelopen week. Het verschil tussen het hoogste en laagste percentage is groot. Zo is het in de regio’s De Kempen, De Peel en Midden-Limburg in de 5 procent, terwijl gebieden als de Groninger Klei en de Haarlemmermeer boven de 14 procent uitkomen.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.