Positief signaal

Zuivelnoteringen blijven stabiel op termijnmarkt

20 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

Op de zuiveltermijnmarkt van de Eurex hebben de prijzen voor boter en magere melkpoeder zich enigzins weten te stabiliseren. De cash settlement voor beide zuivelfabricaten daalde wel. De cash settlement voor boter liet vorige week nog een stijging zien.

De termijnmarkt-prijzen voor magere melkpoeder stegen zelfs weer iets.

De termijnmarktprijzen voor magere melkpoeder stegen zelfs weer iets. Tot en met juli 2015 worden er weer prijzen genoteerd tot 1.875 euro per ton, terwijl vorige week de prijs in dezelfde periode voor maximaal 1.860 euro vast was te zetten. Zo loopt de ontwikkeling op de zuiveltermijnmarkt relatief parallel aan de zuivelnotering van het Productschap Zuivel, die woensdagmiddag bekend maakte dat de prijs voor boter stabiel blijft.

De cash settlement voor magere melkpoeder daalde wel. Door een daling van 14 euro per ton noteert de cash settlement van magere melkpoeder inmiddels 1.878 euro per ton. Het aantal openstaande posities voor november staat op 48.

Op de termijnmarkt voor boter noteren de prijzen tot en met april 2.918 euro per ton op zijn hoogst, evenals vorige week. De cash settlement voor boter is wel iets gedaald. Een afname van 12 euro per ton laat het totaal op 1.878 euro per ton noteren.
 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse melk

Termijnmarkt melk impopulair na wilde jaren

Analyse Aardappelen

Aardappelmarkt noteert historisch hoog

Analyse Aardappelen

Cash settlement volgende week boven 30 euro

Analyse Aardappelen

Cash settlement schiet door de 20 euro

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden