Houden groei vast

Melkproductie loopt verder op in Groot-Brittannië

11 Januari 2016 - Redactie Boerenbusiness

De melkproductie in Groot-Brittannië is in november van vorig jaar verder opgelopen. Britse melkveehouders hebben in deze maand 3,8 procent meer melk aan de fabrieken geleverd dan in november 2014. Dit komt neer op bijna 1,2 miljoen ton melk.

Dit blijkt uit de productiecijfers die het Britse ministerie van Landbouw (Defra) heeft gepubliceerd. Hieruit blijkt dat de melkveehouders in Groot-Brittannië de stijgende lijn van oktober doorzetten. Toen nam de productie een sprongetje naar boven toe, naar eerst in de maanden ervoor rond het niveau van 2014 te hebben gebivakkeerd.

3,8

procent

meer Britse melk in november

De melkproductie daalde na de zomer juist onder druk van de lage melkprijzen en de minder gunstige productieomstandigheden. Nu deed zich in november het frappante feit voor dat de melkproductie in november, traditioneel een dip in de melkaanvoer, hoger is dan in de maand augustus. 

Uitgaande van het oude melkquotumjaar, van april tot en met maart, loopt de Britse melkaanvoer in de eerste acht maanden van dit seizoen nog wel voor ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In totaal is in deze periode ruim 9,98 miljoen ton melk geproduceerd. Een plus van 2, procent ten opzichte van dezelfde periode jaar.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden