Onderdeel van reorganisatie

Arla wil zuivelfabriek in Groot-Brittannië sluiten

7 Maart 2016 - Redactie Boerenbusiness

Als onderdeel van een reorganisatie wil Arla Foods haar zuivelfabriek in het Engelse Hatfield Peverel sluiten. Dat maakt de coöperatie vandaag – 7 maart – bekend. Met de sluiting krijgen minimaal 200 medewerkers ontslag. De verwerkingscapaciteit verhuist naar Arla’s locatie in Aylesbury.

Wordt het voorstel aangenomen, dan gaat de fabriek aan het einde van juli 2016 haar deuren sluiten in het graafschap Essex. Daarbij gaan 200 banen verloren. Enkele daarvan worden overgeplaatst. De fabriek in Hatfield Peverel heeft een productiecapaciteit van 365.000 liter melk per dag.

1

miljard

liter melk verwerkt Arla jaarlijks in Aylesbury

Het wegvallen van de fabriek in Essex moet worden opgevangen door Arla’s megafabriek in Aylesbury. Dat ligt in het midden van Engeland. Deze locatie werd in 2014 opgestart en is inmiddels hard gegroeid om de capaciteit van andere locaties over te kunnen nemen. Met de uitbreiding is een investering van 150 miljoen pond gemoeid. Met een verwerkingscapaciteit van 1 miljard liter melk per jaar is het volgens Arla de grootste zuivelfabriek ter wereld.

Naast een mogelijke sluiting van de fabriek in het oosten van Engeland heeft Arla nog meer plannen. Zo wil het ook alle transport ‘outsourcen’. Daarmee zouden nog eens 32 werknemers hun ontslag krijgen. Volgens onderdirecteur Dan Kolding van Arla Foods UK is de herstructurering nodig om op kosten te besparen en de concurrentiepositie te verbeteren. Daar moeten de aangesloten melkveehouders weer hun voordeel uit halen. De zuivelverwerker heeft 3.000 Britse melkveehouders in haar coöperatie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Jaarcijfers 2023

Nabetaling Arla overtreft de eigen verwachtingen

Nieuws melk

Arla zet reststroom in voor insectenproductie

Analyse melk

Arla maakt werk van wei-ingrediënten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden