Shutterstock

Nieuws Melkaanvoer

Meer melk met minder bedrijven in VK

29 Mei 2020 - Jorine Cosse

Het aantal melkveehouders in het Verenigd Koninkrijk (VK) is in een jaar tijd met 5% gedaald. Opvallend hierbij is dat de melkaanvoer blijft stijgen. De melkproductie over april is zelfs de op 1 na hoogste productie in de afgelopen 17 jaar.

Aan de hand van een onderzoek door het Britse productschap zuivel (AHDB) komt naar voren dat er in april van dit jaar 470 melkveebedrijven minder zijn dan in april vorig jaar, een daling van 5,3%. Het totale aantal melkveehouders komt hiermee uit op 8.380, maar het einde van dit dal is nog niet in zicht. Maandelijks neemt het aantal melkveebedrijven verder af.

Productie neemt toe 
De melkproductie neemt in tegenstelling tot het aantal bedrijven juist toe. De aanvoer over de maand april bereikte een totaal van 1,094 miljoen liter, het op 1 na hoogste niveau in 17 jaar tijd. Gemiddeld wordt er per melkveebedrijf zo'n 4100 liter per dag geproduceerd, 1,5 miljoen liter per jaar.

De toegenomen productie, in combinatie met de afname in het aantal bedrijven, is het gevolg van het efficiënter indelen van de werkzaamheden binnen het bedrijf. 

Coronacrisis
De coronacrisis heeft ook in het VK invloed op de melkveesector, net als het weer. Zo is de weidegang door weersomstandigheden bemoeilijkt en heeft de coronacrisis ervoor gezorgd dat de productie deels teruggedrongen is om de druk van de ketel te halen op de zuivelmarkt. AHDB houdt rekening met een kostenpost van £28 miljoen over de maanden april en mei.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jorine Cosse

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer. Jorine analyseert onder meer wekelijks de ruwvoermarkt en periodiek de markt van mengvoer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer pakt stijgende trend weer op

Interview David Kennedy (Bord Bia)

Herstel Ierse melkproductie in het verschiet

Analyse Melk

FrieslandCampina zet stap verder in gevecht om melk

Nieuws Melk

Hogere melkproductie in Australië en Nieuw-Zeeland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden