Neerslag

Gewastour 2021

Gewastour Week 23

Neerslag erg verdeeld, waar viel het meest?

Stevige regen- en onweersbuien trokken afgelopen weekend over ons land. Lokaal zorgden deze hevige buien opnieuw voor wateroverlast. Andere gebieden kregen vrijwel niets. Waar viel de meeste neerslag?
7 Juni 2021
Gewastour 2021

Nieuws Weer

Zware regenval teistert telers in Oost-Nederland

Het oosten van Nederland werd donderdag geteisterd door zware regenval. De regenbuien gingen gepaard met onweer en hagel, lokaal viel meer dan 50 millimeter neerslag. Percelen staan blank en de kavelsloten liepen over.
4 Juni 2021
Gewastour 2021

Gewastour Weer - week 21

Regen geselt de uien en aardappelen

De maand mei 2021 verloopt tot nu toe kletsnat. Menig akkerbouwer kampt met waterschade of loopt achter met het landwerk. Ook voor de percelen aardappelen en uien die meedoen aan de Gewastour 2020 heeft de neerslag grote gevolgen. 
27 Mei 2021
regen weer modder

Inside Weer

Mei een verzopen maand voor de boer

De laatste dagen van mei verlopen uiterst nat waardoor landwerk opnieuw uitgesteld moet worden tot in juni. Op veel plaatsen is de dubbele hoeveelheid neerslag gevallen deze maand dan wat gemiddeld is. Vochtreserves zijn daardoor meer dan aangevuld.
25 Mei 2021
waterschade

Nieuws Weer

Kletsnatte maand pest landwerkzaamheden

Op veel plekken wordt mei een behoorlijk natte maand met de dubbele hoeveelheid neerslag van het gemiddelde. Wie wil zaaien, poten of maaien moet de momenten tussen de buien door stelen. Noord-Nederland en het Groene Hart kregen de meeste neerslag te verduren.
17 Mei 2021
Gewastour 2021

Gewastour week 18

Aardappelpoten wordt laat op laatste percelen

Sinds vorige week viel er in het noorden en midden van Nederland een grote hoeveelheid neerslag. In het zuiden bleven regenbuien uit, maar ook daar zijn inmiddels millimeters gevallen. Voor veel telers is de neerslag gewenst, maar in sommige gebieden dreigt het aardappelpoten erg laat te worden. 
7 Mei 2021
Gewastour 2021

Gewastour week 17

Flinke plens regen op ene perceel, haspel op andere

Na 2 weken zonder neerslag kwam daar donderdag (29 april) verandering in en hoe. Op sommige plaatsen viel maar liefst meer dan 30 millimeter, in andere gebieden bleef het echter nagenoeg droog. Telers moeten het aardappelpoten uitstellen, maar in het zuiden wordt de haspel uitgerold. 
30 April 2021
Gewastour 2021

Gewastour week 14

Witte neerslag op percelen niet altijd verkeerd

Sneeuw, hagel en regenbuien met maximaal 7 graden. De eerste helft van deze week is voor de akkerbouwers die deelnemen aan de Gewastour een groot contrast met het aangename lenteweer in de staart van maart.
7 April 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox