Nevedi

soja - agri

Nieuws Ontbossingsvrije soja

Greenpeace heeft voerindustrie op de korrel

Greenpeace heeft vannacht (11 mei) een Braziliaans schip met sojabonen bij de sluizen van IJmuiden geblokkeerd. De activistische milieuorganisatie wil daarmee aandacht vragen voor het zogenaamde EU-wetsvoorstel voor ontbossingsvrije producten dat momenteel wordt besproken in het parlement.    
11 Mei 2022
eieren pluimveehouderij Pluimveevlees

Achtergrond Veevoer

Veevoerstress zit vooral bij biologische legkiphouder

De oorlog in Oekraïne is soms de oorzaak en vaak de versterker van de veevoertekorten, met name in biologisch voer. Daarom vraagt de sector een tijdelijke ontheffing om niet-biologische grondstoffen te mogen gebruiken. Met name in legkippenvoer dringt het. Daar is zelfs dierenwelzijn een punt van zorg.
25 Maart 2022
akkerbouw soja - agri

Achtergrond Soja

'Certificering Noord-Amerikaanse soja positief'

Sojatelers uit de Verenigde Staten die getoetst worden volgens een protocol van het Amerikaanse Soja Export Council (Ussec), voldoen aan verscherpte duurzaamheidseisen die de Europese Brancheorganisatie voor Voerproducenten (Fefac) opgesteld heeft. Dat maakte Ussec deze week bekend, tot tevredenheid van de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi).
23 December 2021
voer koeien koeienstal

Nieuws Stikstofcrisis

Discussie voermaatregel verhit tijdens reces

Middenin de zomervakantie verhardt de ministeriele voermaatregel de patstelling tussen minister Schouten en agrarische belangenbehartigers. Voerindustrie organisatie Nevedi zegt het voer te zullen blijven leveren dat besteld wordt.
5 Augustus 2020
brok biggen brokken varkensvoer

Nieuws Mengvoer

Krimp veestapel, gebruik mengvoer daalt

De Nederlandse veehouders hebben vorig jaar in totaal 1,8% minder mengvoer aan hun dieren gegeven dan in 2018, zo tonen de nieuwste cijfers van Nevedi aan. De daling wordt bij de meeste sectoren veroorzaakt door een krimp van de veestapel.
18 Mei 2020
winter veevoer voer koeien koeienstal kou

Nieuws Stikstof

'Schade melkveebedrijf op zand tot 30.000 euro'

Een gemiddeld melkveebedrijf op zandgrond kan €10.000 tot €30.000 aan meerkosten maken in de laatste 4 maanden van dot jaar door het voorgestelde voerspoor van landbouwminister Schouten. Dit meldt Nevedi. De organisatie van de voerindustrie ziet het voerspoor niet zitten, maar accepteert de invitatie van Schouten te gaan praten over het stikstofbeleid na 2020.
13 Mei 2020
Nevedi Henk Flipsen

Nieuws Stikstof

Nevedi: 'Schouten vaart haar eigen voerkoers'

Het nieuwe voerspoor van minister Carola Schouten is niet doelmatig, zegt Henk Flipsen, voorzitter van Nevedi. De regeling sluit niet aan bij de zienswijze van de voersector en het Landbouw Collectief. 'De minister vaart haar eigen koers.'
7 Mei 2020
melkveebedrijf koeien

Nieuws Stikstofcrisis

Eiwitarm voer kan tot knelgevallen leiden

Belangenorganisatie Nevedi blijft het Landbouwcollectief onverminderd steunen, nu de onderhandelingen met het ministerie zijn stopgezet. Het is namelijk denkbaar dat het aangekondigde maximum in het voereiwit de stikstofuitstoot per saldo niet verkleint maar vergroot en tot knelgevallen leidt.
2 April 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox