Polen

voer melkveebedrijf koeien koeienstal voerhek Oekraine

Inside Melk

Poolse melkaanvoer in september opnieuw stabiel

Poolse veehouders hebben in september 2021 exact even melk geproduceerd als in september 2020. Na een jarenlange groei is de melkproductie nu al maandenlang stabiel. De groei lijkt er even uit te zijn.
12 November 2021
Polen varkens - agri

Nieuws Varkens

Poolse boer verkoopt graan en doet varkens in de ban

12 November 2021
uien tweedejaars plantuien

Inside Uien

Poolse uienmarkt is een vraagmarkt

Over de Poolse uienoogst van dit jaar valt weinig lofzang te schrijven. Ook in dit land is het groeiseizoen grillig verlopen. Dat is terug te zien in de opbrengst en kwaliteit. Het biedt daarmee wel perspectief voor de exportkansen van Nederlandse uien.
25 Oktober 2021
koeien Polen

Inside Melk

Rek lijkt eruit bij groei Poolse melkaanvoer

Voor de derde maand op rij schommelt de Poolse melkaanvoer rond het niveau van vorig jaar. In augustus kwam de productie nipt boven het niveau van vorig jaar uit.
6 Oktober 2021
aardappeloogst

Inside Aardappelen

Ook Polen kampt met kwaliteitsissues

De problemen met de kwaliteit van aardappelen blijven niet beperkt tot Noordwest-Europa. Ook in Polen maken akkerbouwers zich zorgen om hoe de hoofdoogst uit de grond komt. Een grillig en extreem groeiseizoen ligt daaraan ten grondslag. Wat betekent dat voor de opbrengst?
22 September 2021
melk maandanalyse

Inside Melk

Italië melkt vlot door, Polen schakelt tandje terug

De Italiaanse melkproductie begeeft zich al een aantal maanden op hoge niveau's. Ook in juli was de melkaanvoer bij verwerkers aanzienlijk hoger dan dezelfde maand vorig jaar. De Poolse melkplas heeft voor het eerst sinds februari dit jaar weer een kleine krimp laten zien.
17 September 2021
melk melken

Inside Melk

Poolse melkaanvoer groeit stabiel verder

Poolse veehouders hebben ook in juni dit jaar de melkproductie opgevoerd. De al jarenlang stijgende productiecijfers zetten dus weer onverminderd voort, nadat er in het voorjaar tijdelijk een kleine dip was te bespeuren.
10 Augustus 2021
aardappelen Polen aardappelen poten

Inside Aardappelen

Farm Frites en Aviko breiden uit in Polen

Farm Frites Poland SA – de joint venture tussen Farm Frites en Aviko Potato – gaat zijn productiecapaciteit in het Noord-Poolse Lębork uitbreiden. In 2023 moet de nieuwe productielijn voor frites operationeel zijn. De grootste klant van de aardappelverwerker is Polen.
26 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden