Rusland

rusland Danone

Nieuws Melk

Danone blijft in Rusland, Valio gaat er uit

Het Franse voedingsmiddelenconcern Danone blijft wel actief in Rusland, maar schort alle investeringen voorlopig op. Daarbij telt het bedrijf in Oekraïne twee fabrieken: één is gesloten, de ander wordt weer opgestart. Danone stelt zichzelf het doel om mensen te blijven voeden, aldus CEO Laurent Sacchi.
7 Maart 2022

BB TV Cor Pierik

Zo raakt de oorlog in Oekraïne in- en uitvoer

Welke invloed heeft de oorlog in Oekraïne op de handel? We zoomen in op de in- en uitvoer van voeding van en naar Oekraine en Rusland met Cor Pierik, hoofd landbouw bij het CBS.
7 Maart 2022
kunstmest

Nieuws Meststoffen

Rusland dreigt export kunstmest te stoppen

Rusland lijkt aan te sturen op een verbod van de export van meststoffen. Het regime van president Vladimir Poetin wijst daarbij naar logistieke problemen die zijn ontstaan door het vertrek van buitenlandse verladers uit Rusland.
4 Maart 2022
Lely

Nieuws Oorlog

Lely trekt zich terug uit Rusland en Wit-Rusland

Lely staak onmiddellijk de commerciële activiteiten in Rusland en Wit-Rusland. Ook worden de Russische partners kritisch doorgelicht. Het bedrijf wil zich hiermee distantiëren van Rusland dat in Oekraïne een oorlog is begonnen.
4 Maart 2022
euro Boerenbusiness economie

Opinie Han de Jong

Serieus rekening houden met recessie door oorlog

Van nature ben ik een optimistisch mens, zeker als het om de economie en om financiële markten gaat. Als velen pessimistisch zijn, bedenk ik altijd wel een redenering waarom dat pessimisme niet gerechtvaardigd is. Opvallend vaak blijkt mijn optimisme uiteindelijk terecht. De meeste problemen worden op de een of andere manier opgelost en de meeste zaken komen op hun pootjes terecht. Mijn optimisme laat me nu echter volledig in de steek.
4 Maart 2022
zuivel Oekraine

Achtergrond Oekraïne

Oorlog Oekraïne treft ook zuivelindustrie ter plekke

De oorlog in Oekraïne lijkt qua landbouw en voedselvoorziening de grootste gevolgen te hebben voor de graanteelt. Toch gaan de problemen ook niet aan de zuivelsector voorbij. In het land zelf komen fabrieken stil te staan of moeten ze minder produceren. In Rusland en Wit-Rusland voelt de zuivel indirect de gevolgen.
4 Maart 2022
euro inflatie

Nieuws RaboResearch

Hogere kosten voor groot deel op bordje van boer

Supermarkten zijn en blijven terughoudend in het verhogen van consumentenprijzen. De oorlog in Oekraïne zorgt voor verdere opwaartse druk op veel grondstofprijzen. Een groot deel van de kostenstijgingen dreigen voor rekening te komen van de keten: voedselproducenten en boeren. Dat blijkt uit onderzoek van RaboResearch. 
4 Maart 2022
supermarkt Conserven Hak

Nieuws HAK

Sancties treffen HAK met Russische eigenaar niet

Al heeft groentebedrijf HAK een Russische eigenaar, toch hebben de sancties en andere beperkingen op dit moment geen impact. Dit laat het bedrijf desgevraagd weten. HAK kwam in juni 2021 in volledig eigendom van de KDV Group, doordat NPM Capital haar aandeel verkocht.
3 Maart 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox