Rusland

kunstmest

Analyse Kunstmest

Wat doet de oorlog met de kunstmestprijzen?

Wanneer de Amerikaanse landbouwminister de alsmaar stijgende kunstmestprijzen zijn 'biggest and deepest concern' noemt weet je dat het écht urgent is. De toch al torenhoge kunstmestprijzen krijgen een nieuwe klap nu Rusland buurland Oekraïne is binnengevallen. In Nederland is het effect nog niet direct op grote schaal merkbaar. Wereldwijd is dat een heel ander verhaal.
2 Maart 2022
Brussel EuropeseUnie Europa EU

Nieuws Oorlog

'Russische agressie gaat landbouw Europa pijn doen'

Bij een landbouwvergadering in het Europees Parlement hebben hooggeplaatste landbouwofficials gewaarschuwd voor de pijnlijke en mogelijk langdurige gevolgen van de Russische inval in Oekraïne. Voedseltekorten liggen volgens officials niet in het verschiet.
2 Maart 2022
melkpoeder

Analyse Melkpoeder

Oorlog raakt indirect ook de melkpoedermarkt

De melkpoedermarkt in Europa vlakte de afgelopen weken af, maar nu zijn er toch weer signalen die wijzen op een verdere prijsstijging. Eén daarvan is de forse stijging van de Global Dairy Trade. Daarbij heeft de oorlog tussen Rusland en Oekraïne op de achtergrond mogelijk ook een prijsopdrijvende rol.
2 Maart 2022
Tonnies Clemens Tönnies

Nieuws Oorlog

Ook Tönnies distantieert zich van ‘vriend’ Poetin

Zoals zoveel bedrijven keurt ook het Duitse vleesconcern Tönnies de oorlog tussen Rusland en Oekraïne ten stelligste af. Dat eigenaar Clemens Tönnies dit doet, is echter minder vanzelfsprekend. In het verleden onderhield hij nauwe banden met Vladimir Poetin, hij noemde de Russische leider zelfs een persoonlijke vriend.
2 Maart 2022
rusland oorlog

Achtergrond Oorlog

Grote agroconcerns in onzekerheid om Rusland

De Westerse sancties voor Rusland zijn niet mals nu ze een oorlog zijn begonnen in Oekraïne. Zo worden buitenlandse tegoeden van de Russische centrale bank en oligarchen bevroren. Ook worden Russische banken afgesloten van het internationale betalingssysteem Swift. Voor Nederlandse agrarische bedrijven, met belangen in Rusland, is een nieuw hoofdstuk vol onzekerheid aangebroken. 
28 Februari 2022
Oekraine

Nieuws Oorlog

Boeren in Oekraïne gaan door waar dat mogelijk is

Middenin het strijdgeweld proberen agrarische ondernemers in Oekraïne hun bedrijven door te laten draaien. Het is vooral belangrijk om voedsel af te leveren aan burgers en militairen in hun land. Nederlandse ondernemers in het land proberen ondertussen via collega's om hulpgoederen de grens over te krijgen.
28 Februari 2022
Fonterra

Nieuws Oorlog

Fonterra stopt zuivelexport naar Rusland

Fonterra kondigt aan de export naar Rusland voorlopig op te schorten. Hoewel er geen sancties zijn opgelegd, wil de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie uit eigen overweging niet meer leveren aan het land dat in oorlog is met Oekraïne.
28 Februari 2022
olie

Opinie Han de Jong

Noodplannen opstellen in Europa voor olie en gas

Krijgt Baron Rothschild gelijk? De oorlog in Oekraïne is zeer negatief voor de Europese economie. Rusland is financieel afhankelijk van olie en gas, maar het heeft buffers om een tijdelijke daling van inkomsten op te vangen. Europa is afhankelijk van Russische olie en gas is en die op korte termijn niet kan missen. Europa is dus heel kwetsbaar in het geval Rusland besluit zich niet meer aan leveringscontracten te houden
25 Februari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden